Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Кремъл не вижда перс...
Кремъл не вижда перспектива за нормализиране на отношенията с Вашингтон

Кремъл не вижда перспектива за нормализиране на отношенията с ВашингтонКремъл заяви днес, че не вижда никакви перспективи за нормализиране на отношенията с Вашингтон, които са в най-ниска точка от времето на студената война, но посочи, че въпреки всичко е "отворен за диалог" със своя съперник след междинните избори в САЩ, довели до разцепление в Конгреса, предаде Франс прес.

САЩ обвини 12 руски агенти за хакерски действия на изборите, Русия реагира веднага

"Естествено на хоризонта не се забелязват някакви бляскави перспективи за нормализиране на руско-американските отношения. Това обаче не означава, че не се стремим към диалог", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Москва смята за незаконни ограниченията, наложени от САЩ на Русия във връзка със случая Солсбъри, и ще се отнесе по същия начин към нови подобни стъпки, каза Песков в отговор на въпрос.

Великобритания обвини руското военно разузнаване в кибератаки по целия свят

Русия не е изпълнила условията, поставени от САЩ след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство, и може да й бъдат наложени нови американски санкции, съобщи вчера във Вашингтон говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

 

Източник: https://dariknews.bg/80773