Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Лицемерие >> Дончо Барбалов: Искаме добре свършена работа

Лицемерие >> Дончо Барбалов: Искаме добре свършена работаИскаме добре свършена работа, кметът направи проверка и съответно беше наложена санкция на изпълнителя. Не са виновни напречните отводнители, а тези които са ги поставили. Трябва да има фуги, които да обират разликите от температурните амплитуди, заради това бе и реакцията на общината.

Това каза за Нова тв заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

Според него категорично, когато има недобре свършена работа, трябва да има и отговорни за това. Барбалов обясни още, че вчера е организирал среща с проектантите, днес ще има среща с пътни инженери, за да не се налага да се правят срещи години наред за подобни проблеми с ремонтите.

Барбалов се пошегува и с познанията на изпълнитела на обекта, като поясни, че "термодинамика" се учи в пети клас и съответно е недопустимо да се правят подобни грешки в изпълнението. 

Заместникът на Фандъкова обясни още, че общината защитава пред съда квалификацията на експертите, участвали в ремонтите: "Искаме хората да бъдат с висока квалификация, имаше сериозна конкуренция във всички процедури, проведени от общината, нямаме обжалвания, в крайна сметка сме получили най-добрите експерти в страната", заяви Барбалов. Той се съгласи, че общината носи своята отговорност, но заяви, че ще направят всичко възможно, да вземат всички необходими мерки и призова хората да сигнализират за подобни нарушения.

 

*Заглавието е променено от редакцията 

Източник: https://m.novini.bg/bylgariya/obshtestvo/

 

 

 

 


102547