Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Лошото време в Итали...
Лошото време в Италия продължава: Червен код за островите Сицилия и Сардиния

Лошото време в Италия продължава: Червен код за островите Сицилия и СардинияНай-висока степен на тревога - предупреждение за лошо време с код "червено", е обявена на италианските острови Сицилия и Сардиния, предаде ТАСС.

Телевизия РАИ-нюз съобщи днес, че вчера на остров Сардиния е убита от мълния германска туристка. Междувременно в болница е починал младеж, пострадал от лошото време в северния град Тренто. С това броят на загиналите от разгула на природните стихии из цялата страна наближава 20, посочва агенцията.

Мълния уби германска туристка в Италия

Спасители в различни региони на Италия ликвидират последиците от пороите, предизвикали наводнения, свлачища и падане на дървета. Поради разкаляни и повредени пътища редица села и градчета в Северна Италия и по Лигурийското крайбрежие остават отрязани от света. Нарушен е и трафикът по някои регионални жп линии.
 

БГНЕС, архив

 


Според оценки щетите достигат стотици милиони евро. В северната автономна област Трентино-Алто Адидже ветровете са повалили цели горски масиви в Доломитовите Алпи.

 
2 ноември: Бури в Италия: жертви, хаос и разрушения (СНИМКИ)

По молба на губернаторите на най-силно пострадалите области - Лигурия, Венето и Фриули-Венеция Джулия, правителството обмисля да замрази събирането на данъци и вноски по заеми от населението в засегнатите територии.
 

 

БГНЕС, архив
.
.
Източник: https://dariknews.bg/

80438