Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Луди пари за ремонт ...
Луди пари за ремонт на ремонта* >> София ще ремонтира тротоарите в синята и зелената зона за паркиране

Луди пари за ремонт на ремонта* >> София ще ремонтира тротоарите в синята и зелената зона за паркиранеИзпълнител на ремонти на тротоарите,отводнителни съоръжения и полагане на нова маркировка на всички улици попадащи в платените зони за паркиране в София търси Центъра за градска мобилност с обществена поръчка за 2.85 млн. лева.

 

В обхвата на ремонтите попадат части от районите "Красно село", "Триадица", "Лозенец", "Оборище", "Средец", "Възраждане", "Сердика", в които в момента има действаща платена зона за паркиране.

 

Същевременно за разчертаване на планираните нови зелени зони, които вероятно ще влязат в сила от 1 ноември, ще са необходими 3 млн. лева. За ремонти на тротоарите там са планирани и още 900 хил. лева. Новите паркоместа ще бъдат около 5500. Очакваните годишни приходи от тях са около 4.2 млн. лева.

При последното разширяване на зелената зона за паркиране в столицата - през октомври миналата година, за разчертаване и поставяне на колчета бяха предвидени около 3.5 млн. лв.

 

От 2013 г. до 2018 г. за подмяна на колчета, маркировка, значи, решетки Центърът за градска мобилност е платил 4.3 млн. лева на външни изпълнители, показва справка в Агенцията за обществени поръчки. През 2017 г. общинското дружество е събрало 24.3 млн. лева, като през 2016 г. сумата беше 23.5, а през 2015 г. - с 1 милион по-малко.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

София – лош, много лош град за живеене

Б-зона… Геноцидът над един народ!

Златните зони на София!66144