Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Лъжецът вика: Дръжте...
Лъжецът вика: Дръжте лъжеца! >> Валери Симеонов се обясни за имотите, обяви Хекимян за арменски драматург

Лъжецът вика: Дръжте лъжеца! >> Валери Симеонов се обясни за имотите, обяви Хекимян за арменски драматургБившият вицепремиер Валери Симеонов и лидер на НФСБ Валери Симеонов разясни с подробни детайли за имотите на телевизия СКАТ в Бургас, посочвайки, че всичко, което е било изнесено от някои медии в публичното пространство, не отговаря на истината.

,,В един материал на вашия колега Петър Нанев бяха направени много внушения и бяха изречени лъжи. Моята личност бе оклеветена. Нещо повече, на въпросното лице бе обяснено много подробно как е закупен този имот. И сега вие пак я представихте по същия неправилен начин, но не ви виня'', заяви Валери Симеонов на водещия Антон Хекимян в началото на своето гостуване в сутрешния блок на bTV.

 

,,Проверката на прокуратурата за тези имоти е по сигнал, но все още не знам кой го е подал. Когато разбера кой е, ще го осъдя, защото чрез този сигнал отново се изказват редица лъжи и неверни твърдения. Не е вярно, че сделките са сключени на нереално ниски цени, точно обратното е. Цените са на 50 пъти над данъчната оценка, тоест 2-3 пъти по-високи от пазарните цени. Никога не съм допускал, че ще се стигне дотук да давам такива обяснения през 2019 година. Всичко е абсолютно законно, с разрешение за строеж. Още тогава съм взел всичките необходими мерки'', обясни Симеонов за закупените имоти на СКАТ в Бургас.

 

,,Виждате ли оцветената сграда? Ето това е въпросният имот, който е закупен, а това около него е двор, който е собственост на общината, т.е. това е мъртва зона, а този имот съм го закупил от частни лица и той не е бил общинска земя'', разясни в допълнение лидерът на НФСБ и показа документ, с който да онагледи думите си.

Кадър: БТВ

 

,,Единственият, който може да ползва този терен, е фирма СКАТ. Общината изкара този терен на продажба и аз го закупих, тъй като по това време съм директор в СКАТ. Отидох при кмета и му заявих, че искам оценката да бъде завишена тройно. Сам съм пожелал това нещо. За нас това е баснословна цена и аз я платих с кредит от 1 милион лева, защото фирмата не разполагаше с тези пари'', каза Симеонов.

 

,,С Мартин Дяков работя от седем-осем години. Фирмата му ми е помагала за строеж на църква в един цигански квартал, за да не се мюсюлманизира местното население'', добави бившият вицепремиер.

 

,,Нека г-н Каракачанов да дойде в студиото и сам да се защити. Аз не съм експерт по недвижими имоти. Изобщо не ме вкарвайте в "апартаментгейт". Въпросът е защо след цялата поредица от оставки най-ниската, тази на г-жа Ангелкова, остава несанкционирана. Можеше например да се пусне в отпуск, както се случи с Пламен Георгиев'', коментира Симеонов скандалите с апартаменти.

 

На въпрос относно неговата оставка Валери Симеонов категорично отказа да навлиза в подробности, а при напористите опити на водещия Антон Хекимян да измъкне нещо, бившият вицепремиер го нарече арменски драматург.

 

,,Това са неща, които са от кухнята на управлението, които не искам да споделям. Мога да кажа единствено, че не съм бил подлаган на никакъв натиск'', сподели лидерът на НФСБ.

 

,,Разбира се, че се чувствам като част от управлението, но не съм баба Ванга, за да знам дали правителството ще изкара докрай мандата си. С премиера не общувам. Как да общувам с него, като не е имало коалиционен съвет от три или четири месеца'', завърши Валери Симеонов.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

И баш крепителят на властта в имотни измами! >> Фирма, близка до Валери Симеонов, е построила жилищен блок върху общинска земя

WC позорът лъсна в целия си блясък >> Валери Симеонов затъна в имотния скандал

ВИЖТЕ ТУК ПОСЛЕДНИТЕ РАЗКРИТИЯ ПО АПАРТАМЕНТГЕЙТ, СКАНДАЛЪТ НА ГОДИНАТА! (ОБНОВЯВА СЕ) >>>

 

 

 

97287