Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Лъжите на Фандъкова ...
Лъжите на Фандъкова замирисаха >> За 10 години забравихме кризата с отпадъците

Лъжите на Фандъкова замирисаха >> За 10 години забравихме кризата с отпадъцитеГ-н Станишев преди години береше макове на поляната, на която днес сме изградили най-модерния завод за преработка на отпадъци, спомни си столичният кмет

За 10 години забравихме кризата с отпадъците, балирането им и площадките, на които гниеха и миришеше половин София. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с критиките от страна на кандидата за кмет на столицата Мая Манолова по отношение на отпадъците.

"Г-жа Манолова е чула част от истината, но може би не знае, че ние имаме разработен проект за изграждане на инсталация с използва не RDF - горивото от завода за отпадъци, с което да, наистина би могло да поевтинее парното, но този проект трябва да се развие, да се защити и да се получи финансиране, което се случва в момента. Вероятно също така не знае, че от 2009 г. започнахме проекта за рекултивация на проекта в Долни Богров, който предстои да завърши през следващите години. Бих се радвала много да чуя предложения на решения на проблемите. Спомням си много добре г-н Станишев преди години береше макове на поляната, на която днес сме изградили най-модерния завод за преработка на отпадъци, който е втората фаза на цялата инсталация и разбира се, предстои и трета фаза. Ще се радвам много, ако имаме възможност да видим и гората, която следва да израсне, след като приключи рекултивацията на депото на Долни Богров", заяви още Фандъкова.

Във връзка с идеята на Манолова за референдум по темата за заравяне на отпадъците, Фандъкова припомни, че за 10 години е забравена кризата с отпадъците.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Фандъкова ще обрече столичани на мръсна, прашна и непочистена София

Мая Манолова започна с горещите въпроси към Фандъкова

Мая Манолова: Ще питаме столичани в референдум за боклука, заравят се парите от преработката му


112536