Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Махането на Цветан Ц...
Махането на Цветан Цветанов – нещо… като нищо, ама хептен нищо!

Махането на Цветан Цветанов – нещо… като нищо, ама хептен нищо!Автор Райна Знаменкова  

 

Война, разпри и масово треперене в редиците на доскоро монолитния ГЕРБ. А  България чака Цецо да се върне от САЩ. Почти като водевил.

Денят хикс не се знае. Може да е днес, може да е четвъртък…, може и самолетът да не излети… Тези дни партията майка ще реши собствената си съдба, на правителството, на народа… и на Цветан.

И докато навлизаме полека, но сигурно в окото на бурята, двата клана на ГЕРБ (около Дончев и Цветанов) започнаха да си мерят мускулите, да подхвърлят партенки, да използват удобни журналистки и медии, които да му ваят на Бойко образ на герой и спасител, по гърдите да се тупат активисти и да създават фейсбук групи. Извиват си ръцете! С въртеливи движения по оста.

Самоунищожение! И затова ще се опитат някак си да се самоспасят…, за  последно. Защото знаем - гарван гарвану око не вади!

А предпоследно – Цв.Цв. ще подаде оставка /Л 3/, така уж е решило политбюрото и  като депутат ще напусне парламента…, но ще задържи водещата си роля в ГЕРБ!  Предпоследно, но и най-вероятно. Има наглед и отговорност за щетата, има и уж наказание, има и в изобилие и най-вече прах в очите...

Има и едно голямо нищо! Ама хептен нищо!

Или както казва народът от Северозапада – "Налъм без каишка, на който му липса дървената част...” Т.е. прословутото драматично махане на Цветан е едно много голямо …НИЩО. Един голям и финален акорд на умиращия ГЕРБ и на неговият изхабен и дълбоко отчаян Лидер.

Или с други думи – взима се едната сопа от ръцете на Цецо, а той си запазва другите, дебелите сопи – партиен властелин на ГЕРБ, зам.-председател на… Бойко в ГЕРБ, координатор на предизборния щаб. Е, то това е всъщност пълната, цялата власт в една партия, в държавата!

И Цецо почти спасен невинен! И Бойко спасява кожата! Да не пее Цецо и партията да не цепи!

Партиен танц между капките. Останалата работа по лъскането на имиджа я вършат мазните медии и видни лакеи - Харизанов, Първан Симеонов, Антоанета Хр. и разбира се вечно отдадената мадам В. Правят я с ентусиазъм. Гнусен. Отвратителен. И познат ни: Бойко е мъдър, Бойко ще вземе най-правилното, най-умното, най-доброто  решение, Бойко ще спаси държавата, нацията…, Бойко не спи, не яде…, тормози се… Мисли ден и нощ за народа, за Родината и никога за себе си!

Там му е силата на Бойко – в половинчатите, засукани и дълбоко лицемерни  решения. Тези, които не струват нищо и не водят до нищо. Освен натрапчив и денонощен пиар! Решения, които са само в негов интерес и създават и държат само неговия комфорт.

Регистрирахме няколко оставки, изгърмяха слабите бушони, времето минава, разни скандалчета се хвърлят за пред баламите. А Цецо го "наказват" като го  вадят от Народното събрание. Разбирайте - взеха на кучето топката и му навират кокала още по навътре в устата.

За Цветанов си остава правото дадено му от Бойко Борисов да управлява всичко в държавата. Да командва, да назначава и уволнява, да определя министри и зам.министри, депутатски листи, да прокарва на верни и предани  фирми интересите…! Защото този, който свири първата цигулка във всяка партия, в случая в ГЕРБ и отговаря за структурите, той контролира и направлява живота на депутатите, и министрите, движи комисиите и агенциите, кметовете и общинарите... Всичко минава през него!

Цв.Цв остава №1! Той води парада. Колкото и на Борисов да не му се ще. Дирижира и централната, и местната власт!

Остава и се запазва моделът на Борисов, създаден бавно и методично от същия този Бойко Методиев Борисов.

Схема и модел сложили началото си още от далечната 2001 г., когато Симеон II направи своя бодигард гл.секретар на МВР. Оттогава води началото си този пагубен и унищожаващ политически модел. Развит и усъвършенстван в годините. Снасяш десетилетия златните яйца за ГЕРБ и лично за вожда.

Моделът на самозабравилите се, оядени и нагли политици. Моделът, разпръскващ развратна корупция и осребряващ търговията с влияние. Моделът "ГЕРБ" създал СИСТЕМАТА. Системата, която УБИВА.

Криви сметки. Цецко, Цецка, Цвета, Вежди и останалите... Агония! ГЕРБ  и Бойко не режат прогнилия клон. Правят само зарезване. Като на Трифон Зарезан. Нямат сили за друго. Не го искат. Страх ги е. Опасно е… за тях

А другото значи само едно: Всички да си отиват. Воглаве с вожда. Никой не ги  ще вече. НИКОЙ!

Спасение също няма. Нито за този, който е лицето на партията, нито за този, който управлява в сянка, нито за лакомите членове на партията-държава. Нито за министрите… За никого.

Катастрофата и всеобщият социален и морален упадък са най–видимите резултати от 10 годишното управление на ГЕРБ.

Чергата гори от всички страни. Въпрос на време е само пепел да остане.

Единственият ход – избори. Скорошни, па макар и с непредвидим резултат. Но все пак нещичко и отчасти може да се спаси. Другото е обречена, болезнено-мрачна агония… И край.

Дори и мадам В., и Доган не може да го спасят…!

Бойко и Цветан го знаят! Че само това е спасението…, но и това вече не е гарантирано.

И това го знаят!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов..., България не ви ще! (ОБНОВЕНО)

Жертвата на една Цецка не стига! Цветанов & Борисов си пазят властта! (ОБНОВЕНО)

Главният Бойко Борисов да хвърли оставка! И целият герберски клир заедно с него. СЕГА! (ОБНОВЕНО)

 

 

 Image result for Цветан Цветанов оставка, кумица, апартаменти, цецка, вежди рашидов

Image result for Цветан Цветанов  вежди рашидов Image result for Цветан Цветанов  вежди рашидов

Image result for Война в редиците на  ГЕРБImage result for Цветан Цветанов оставка, кумица, апартаменти, цецка, вежди рашидов

Image result for Цветан Цветанов оставка, кумица, апартаменти, цецка, вежди рашидов Image result for Цветан Цветанов оставка, кумица, апартаменти, цецка, вежди рашидов

 

 


94224