Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Да се ...
Мая Манолова: Да се изправим!

Мая Манолова: Да се изправим!Информационен сайт "ДНЕС"

 

"Гражданите постъпват по-отговорно от институциите ни при избора на главен прокурор и днес отново са на протест “Светлината ражда Свобода!” от 18 часа пред Президентството. Аз искрено ги подкрепям!" Това написа гражданският кандидат за кмет на столицата Мая Манолова на страницата си във Фейсбук.

 

"Не може от всички магистрати в тази стана да има само един кандидат за главен прокурор. Извинявайте, но това е подигравка с гражданите", категорична е Манолова.

 

"Питат ме много хора, какво е моето мнение по тази тема, моят отговор е ясен: Начинът, по който беше избран главен прокурор беше непрозрачен и статуквото начело с Бойко Борисов се презастрахова един ден да не понесе ударите на една независима съдебна система. Толкова се застрахова, че дори не можа да направи фиктивно състезание. Борисов казва, че не иска да се меси в този избор – как не го е срам да лъже хората в очите – та нали излъчените от него членове във ВСС гласуваха за Гешев. Всички знаем, че както и Фандъкова, така и всеки един от ГЕРБ не може да направи крачка, без той да им нареди", гласи още нейната публикация.

 

Тя уверява, че за разлика от хората на ГЕРБ, не е кукла на конци. "Омръзна ми да се примирявам с по-малкото зло. Омръзна ми да ни мамят с интриги, а задкулисно да си нареждат пешките като в този случай", изразява възмущението си гражданският кандидат.

 

По думите на Манолова в Столичната община е същото и голямата причината за кандидатурата ѝ за кмет е, че просто не може да търпи и да гледа безучастно кукления театър на Борисов. "Съжалявам да го кажа, но колкото моята опонентка 10 години е приела ролята на „кукла на конци” и Борисов я използва като параван", посочи гражданският защитник.

 

"Хайде, питайте я нея какво мисли за избора на главен прокурор и дали ѝ харесва да няма дори двама кандидата за една от най-важните позиции в страната. За съжаление тя нищо няма да може да каже по този въпрос, защото нейни господар стои зад тази кандидатура и тя няма свободата да изкаже критика дори и да я мисли някъде дълбоко в себе си.

 

Сигурна съм, че сега от ГЕРБ ще ме обвинят, че така се опитвам да привлека десните избиратели. Отговорът е друг. С тази позиция искам да покажа на всички хора, които вече имат непоносимост към игрите на статуквото на Борисов, че аз имам свободата да изразя тези думи, без да трябва да се допитвам до никого, защото аз съм свободен човек", пише Манолова.

 

"Точно с този дух на непримиримост аз смятам да започна промяната в Столичната община. Не ме е страх от никого и вярвам, че ще намеря много съмишленици, с които да водим тази борба заедно.

 

С протестите на Орлов мост и на президентството гражданите са на балотаж срещу статуквото и вярвам, че ще го спечелим. Да се изправим!", призовава кандидат-кметът.

 

  

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Призовавам и г-жа Фандъкова да се включи в дебата, а не да се крие зад ромските махали!

Манолова: Управлението на София и на България е диктатура

Корнелия, ти за Бойко ли работиш?

Мая Манолова: Да се обединим и да преборим ГЕРБ

Мая Манолова: София показа, че иска промяна

Доклад за потънали дарения за милиони и шуробаджанащина в Столична община. Фандъкова мълчи

За Фандъкова..., думите, делата и промяната

ГЕРБ е властелинът на ромите в София и Пловдив

Спаси София кани Фандъкова и Манолова на дебат за София

Мая Манолова: Властта се окупира от малка група хора - нито леви, нито десни, която работи срещу гражданите

Манолова: Обичам да се грижа за хората и ще защитавам интересите на всички в града ни!

Мая Манолова: Гражданският контрол е най-мощното средство за пресичане на корупцията в София

Гражданският защитник: Градът трябва да се управлява така, че парите да стигат за всичко, което е необходимо на хората

Св."Йорданка мъченица Златоуста", срещу злата Мая и тъмните сили

 

 

 


115804