Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Гордея...
Мая Манолова: Гордея се, че гражданската енергия зарази цяла София

Мая Манолова: Гордея се, че гражданската енергия зарази цяла СофияИнформационен сайт „ДНЕС“

 

Гордея се с това, че гражданската енергия тръгна от ''Лозенец'' и ''Младост'' и зарази цяла София. Вече няма да се застрои нито едно междублоково пространство, нито една градинка, нито едно игрище, нито една детска площадка. Вече няма да се разрешават и да се издигат небостъргачи на най-неподходящите за София места и това е благодарение на гражданската енергия. Това обяви пред граждани кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова.

''Ако стана кмет, поемам ангажимент да разрушя този модел, който в момента управлява града, при който се плаща няколко пъти за едно и също нещо на едни и същи хора. Модел, при който правилата за тези, които са близки до общината, приятелския кръг - не важат. Които могат да си позволят всичко, а гражданите са подложени на натиск и заплахи. Гражданите се притискат, гражданите се дават на съд, защото са излезли да защитят гражданските си права. Това е моделът – управление с натиск и страх. Но с общи усилия можем да разрушим този модел. Да управляваме заедно София в интерес на гражданите. Да я превърнем в един почтен град. С честно управление, с прозрачно управление. Да превърнем София в зелен град, водерен град, умен град. Град в който има правила и те важат за всички. Град в който има правила как да пазим въздуха чист, как трафика да стане поносим, как общественият транспорт да стане привлекателен, как да не се пилеят общинските пари, как да не се хвърлят пари на вятъра.'', заяви Мая Манолова пред жителите на кв. „Лозенец“.

„Обещавам, че няма да ви разочаровам. Ще разчитате на мен като кмет, както разчитахте на мен като омбудсман'', завърши Мая Манолова.

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова стартира “#Пари на #вятъра”

И по доверие Манолова води пред Фандъкова сред столичани

Мая Манолова: Да спрем кражбите от бюджета и да подкрепим хората с увреждания!


113952