Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Хората...
Мая Манолова: Хората подкрепят Бойка на перваза, а не Бойко

Мая Манолова: Хората подкрепят Бойка на перваза, а не БойкоКъде беше Бойко Борисов днес в тази ситуация със сестрите!? Трябваше ли Бойка да се качи на перваза на парламента, за да е на нивото на кабинета на Борисов, че той да я види най-после. Хората подкрепят Бойка, не Бойко. Това коментира пред бТВ Мая Манолова.

Те надминаха ръба на отчаянието и се качиха високо на перваза на прозореца, за да ги види властта, защото властта не ги виждаше под прозореца си пред Министерски съвет. От 1 март никой представител на институция не им обърна никакво внимание, каза още Мая Манолова.


Медицинските сестри имат много ясни искания. Те бяха представени пред управляващите и трябваше на 1 март да се каже кои от исканията им ще бъдат приети и кои не, обясни Манолова.


Ананиев лъже, че техните искания ескалират и че постоянно се променят. Исканията им са съвсем конкретни и ясни, посочи още тя.


Искат професията медицинска сестра и специалист по здравни грижи да е защитена. Това е съвсем логично искане, защото медицинските сестри са на изчерпване. Един ден няма да има кой да се погрижи за Ананиев в болницата. Последно в списъка на защитените професии имаше озеленител! Защо и медицинските сестри да не са в този списък, коментира тя.


Друго искане е заплатата на сестрите да е колкото две минимални работни заплати - 950 лева. Искат да имат възможност за частни медицински практики, както е навсякъде по света. Искат да е остойностен труда на медицинската сестра, посочи Манолова.

 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Как стигнахме до перваза след 1 година лъжи

Мая Манолова призова гражданите да подкрепят майките и сестрите

Манолова при палатките: Подкрепете майките и сестрите! (видео+снимки)

Синдикатът на българските медици готви национален протест на 1 март

Мая Илиева: Ако се наложи сестри да излязат в карантина заради коронавируса, няма да има кой да работи

Медицински сестри вдигнаха палатков лагер под прозорците на Борисов

Липсващият пациент. Как парите за медицинските сестри станаха история с надвикване

Сестрите вбесени от поредната лъжа на здравното министерство и синдикатите


122481