Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Не, Бо...
Мая Манолова: Не, Борисов, тук няма разделение

Мая Манолова: Не, Борисов, тук няма разделениеНе, Борисов, тук няма разделение. Няма разделение на политици и граждани, няма разделение на десни и леви, няма разделение на възрасти, нито на етноси. Дори няма разделение на спонтанни и докарани протестиращи. Всички сме единни. Всички сме срещу модела на раздаване на порции. Всички сме срещу едноличната власт.


И опитът да насъскаш едни срещу други няма да се получи. Няма нищо етническо в системното крадене от народа. Вчера опита да насъскаш български граждани едни срещу други в центъра на София, днес в Росенец, а утре? Стига!


Не си самодържец. Свърши. Иди си с мир! Не се опитвай да запалиш това, което народът ни мъдро е изгасил. Няма да има пожар. Не ни трябва и пожарникар. Не опитвай да цапаш с кръв мирните граждански протести. Не излизай на гражданска война срещу гражданите! Позорни са опитите да се провокират институции една срещу друга, едни срещу други граждани, институции срещу граждани. Всички сме едно, всички сме един народ с една Конституция и знаме. Просто дойде време кралите от народа да си платят.


Борисов лично носи отговорност, че ползва собствените си членове на ГЕРБ като жив щит срещу гражданите. Борисов носи лична отговорност за едноличното си управление и порциите, които раздаваше на гърба на обикновените хора. Борисов носи отговорност за провокациите и ескалирането на напрежението на гражданските протести. Борисов лично носи отговорност за ранените полицаи и граждани снощи. Той не е способен да осигури мир, спокойствие и нормален диалог в обществото. Той опитва да разделя нацията.


Протестът ни е мирен. Той е срещу едноличния модел и за върховенството на правото. Довечера в 17ч. излизаме отново. Мирно. И докато този модел отстъпи. БОРИСОВ, ИДИ СИ С МИР!

 

Мая Манолова, ФейсБук

 

 

Информационен сайт „ДНЕС”

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Очаквам вълна от протести до падането на Борисов

Мая Манолова на протеста: Борисов, отиди си с мир. не предизвикай безредици

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ: ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ!

Многохлядият протест: Гешев е позор!", "Мафия", "Борисов - оставка и затвор"!

София се надигна! Десетки хиляди демонстрират с искане за оставка на правителството!

 

 130173