Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Не мог...
Мая Манолова: Не могат да ни уплашат. Продължаваме...!

Мая Манолова: Не могат да ни уплашат. Продължаваме...!Информационен сайт „ДНЕС“


Омбудсманът Мая Манолова подкрепи днес протеста на медицинските сестри срещу дисциплинарното уволнение на колегата си Мая Илиева.

„Подкрепих медицинската сестра Мая Илиева - една смела и достойна жена, на протеста пред болница Токуда в нейна защита днес. Миналата седмица тя бе дисциплинарно уволнена от лечебното заведение. Това е един висококвалифициран, подготвен и безупречен специалист, което показва и нейната 25-годишна практика като медицинска сестра. За съжаление, такива специалисти имат реализация във всяка друга европейска страна, но не и у нас.

Случаят с Мая Илиева обаче не е единичен – такива са случаите и в Пазарджик, Стара Загора, Враца, Русе и други болници в София. Опитът да бъдат натискани, мачкани, уволнявани тези, които воюват за правата си - това е причината за уволнението на Мая Илиева, а не „съшитите с бели конци“ твърдения, че тя не се е държала професионално.

Тя обаче не е сама. Има 30 000 медицински сестри като Мая Илиева, които няма да се примирят, няма да замълчат, няма да бъдат уплашени и ще продължат да се борят за техните справедливи искания.

Ще го правя и аз, защото ако днес замълчим, ако днес се направим, че това уволнение не се е случило, утре всички ние като пациенти ще останем без здравна грижа”, коментира Мая Манолова.

Освен че подготвят създаването на отделна съсловна организация, медицинските сестри се готвят и за нов голям протест пред Министерския съвет, който ще се проведе на 10 септември.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

За едно по-добро бъдеще! >> Медицински сестри готвят мащабен протест пред Министерски съвет

С вас сме! >> Медицински сестри протестират срещу уволнението на колега (СНИМКИ)

Не на страха >> Медици от цялата страна излизат на протест в подкрепа на Мая Илиева

Мая Манолова: Все по-трудно ми е да си върша работата! Не вземам решения под натиск! Моето решение ще бъде взето единствено на база очакванията на гражданите!109392