Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Първот...
Мая Манолова: Първото, което ще направя като кмет е да спра тормозът на „Топлофикация“ над гражданите (ОБЗОР)

Мая Манолова: Първото, което ще направя като кмет е да спра тормозът на „Топлофикация“ над гражданите (ОБЗОР)Информационен сайт „ДНЕС“

 

Недопустимо е Столична община да нехае в случаите в които частен инвеститор си позволява да огради част от парк, и по-лошо - да има намерение част от този парк да го застрои. Всичко това е възможно благодарение на безхаберието на СО.

Това каза гражданският кандидат за кмет Мая Манолова, която подкрепи протест на живущите в кв „Дружба“ срещу застрояването на междублоковите пространства.

„Госпожа Фандъкова сега щяла да прави предложение за законови промени срещу презастрояването. Извинявайте 10-та година безобразията във София се случват под мълчаливото бездействие на г-жа Фандъкова и на мнозинството в общинския съвет. Безобразията растат и се развиват. Презастрояването е бич, който тормози столичани и за съжаление за част от кварталите за е непоправим. Какво ще правят занапред са хуави обещания, въпросът е какво правиха последните 14 години“, коментира пред граждани на „Дружба“ Мая Манолова.

Гражданският кандидат за кмет на София днес бе и пред бл №256 на столичния квартал „Надежда“, където  дебатира проблеми свързани със завишените сметки за парно.

„Столичната община незабавно трябва да обжалва новата Наредба за топлоснабдяване, най-вече в частта за определяне на такса „сградна инсталация“. Общината трябва да застане зад позицията да се определи разумен размер на такса сградна инсталация“, каза Манолова.

„Хората се тревожат от приемането на новата наредба, която изцяло прехвърля отговорността на държавата и на общината за определянето на разумен размер на такса „сградна инсталация“ върху хората. Жителите на всеки блок, който използва парно, трябва да определят такса сградна инсталация, която да е между 20% и 40%, така че общата сметка да се разпределя между живеещите в блока“, категорична бе Манолова.

По думите ѝ по този начин ще се стигне до междусъседски войни, тъй като има различие в интересите на тези, които използват парно, и тези които не използват.

„Това е бягство на Столичната община от отговорност“, заяви тя.

Мая Манолова категорично декларира намерението си да направи пълна ревизия на „Топлофикация“, както и да предприеме всякакви възможни законови действия за запушване на пробойните в дружеството, които водят до неговото източване и до натрупването на дългове за стотици милиони, с които се натоварват сметките на гражданите.

Мая Манолова  подчерта, че „трябва да е ясно, че столична „Топлофикация“ сама ще си продава тока, ще печели от това, ще си стабилизира икономическото състояние и ръководството на дружеството коренно ще промени отношението към клиентите си, а не да се държат унизително и пренебрежително към тях“.

„Трябва да се отнасят към клиентите на „Топлофикация“ като към началници, защото това е общинско дружество“, категорична бе Манолова и допълни, че сградна инсталация трябва да се намали до толкова, че в един момент да я няма като такса.

„Ако парното е по-евтино от тока, повече хора ще ползват парно, ако отношението на служителите на „Топлофикация“ е по-добро, повече хора ще използват парно, ако спрат безобразията да дават хората на ЧСИ, който да ги натоварва с допълнителни разходи, повече хора ще използват парно“, обясни Манолова.

Мая Манолова днес откри шатрата на кампанията си в район „Средец“ пред Софийския университет Св. Климент Охридски“.

„Инвестициите трябва да бъдат насочени и към подкрепа на младите хора и тяхното развитие, затова едно от предложенията ми е бърза писта за стартъпи“, каза Мая Мнолова

„Това, което предвиждаме в моята програма, е четири години ясно изграждане на тротоарите. Майките с колички трябва да имат възможност спокойно да се движат, също и хората с увреждания. Проблемът с достъпността на средата е огромен. Транспортът би могъл да бъде алтернатива на трафика, но има реално три автобуса, които се движат от СУ до „Студентски град“, допълни Манолова.

Утре програмата на гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова предвижда среща с живущите в кв „Лозенец“ и обсъжване на темата с презастрояването на квартала и изтеклото разрешително на "Златен Век".

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова гневно към Борисов: Битката за София не е битка ГЕРБ-БСП!

Гражданският кандидат за кмет Мая Манолова към „ДНЕС“: Благодаря за подкрепата

Кандидатът на гражданите за кмет на София Мая Манолова към Движение „ДНЕС“: Благодаря за подкрепата!

Мая Манолова: Силни сме, когато сме независими

И правозащитникът адв. Михаил Екимджиев подкрепи Мая Манолова

Мая Манолова: Искам "похитеният" град София да се върне на гражданите

Жителите на кв. “Надежда“ се оплакаха на Мая Манолова от „Топлофикация“

 

 

113889