Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Само 2...
Мая Манолова: Само 26 хил. от засегнати 356 хил. работници са одобрени по програмата „Запази ме“ и все още не им се плаща

Мая Манолова: Само 26 хил. от засегнати 356 хил. работници са одобрени по програмата „Запази ме“ и все още не им се плащаЕдва 26 хил. души от 356 хил. работници от затворени обекти на бизнеса са одобрени да получат обезщетение по мярката „Запази ме“, рекламирана от социалния министър Деница Сачева. При обявяването на мярката тя самата посочи, че от засегнатите 356 хил. души, които са в принудителен неплатен отпуск, ще се помогне на 50 хил. души до края на 2020 г. на обща стойност 50 млн. лв. за цялата програма. За първия месец на програмата - декември 2020 г. са одобрени за подпомагане около 14 500 работници с 12 или 24 лв. на ден.

 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Петрич, където откри офис на организацията днес.

Мярката "Запази ме" стартира в последния работен ден на ноември. От началото на декември до последните одобрения – на 18 януари, по официални данни на Агенцията по заетостта, за тази помощ са одобрени 26 хил. души общо. В приемната на „Изправи се.БГ“ получихме сигнали от хора, които са получили 24 лв. за един ден от ноември и до момента не са получили други средства, а някои все още изобщо не са получавали помощ, подчерта Манолова.

Крайно време е обещаното от политиците и властта да се случва. Да има реална подкрепа за бизнеса и хората. Ще направим България държава омбудсман, категорична бе тя.

Ще се противопоставим срещу всички посегателства върху хората и природата. Имаме нашия план как да променим България с шест приоритета - драстично повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, реална подкрепа за бизнеса и хората, съдебна реформа, опазване на българската природа, подкрепа на хората срещу монополите, ревизия за всички, злоупотребили с парите на българските граждани, заяви още Манолова.

Властта си увеличи заплатите и не спря получаването на коледни бонуси в държавната администрация. Управляващите не възразиха публично и срещу бонусите и разхищенията на бюджета, извършвани от уж независимите регулатори КЗК, КФН и други, припомни председателят на „Изправи се.БГ“.

 

 

Източник: https://izpravise.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Закон, внесен от МС и Бойко Борисов, ще принуди българите да платят над 100 млн. лв. за топломери и водомери. Да го оттеглят!

Управляващият ГЕРБ като партия „Стани богат“

Мая Манолова: Изборите за Борисов са на живот и смърт. Той не може да спечели честно

Мая Манолова: Ако Борисов не спечели изборите, режисира политически хаос в страната

Мая Манолова на протеста: Натискът върху корумпирания Борисов не трябва да спира

Мая Манолова към ЦИК: Върнете половин милион лева бонуси и наемите, за жилищата ви, които са ви плащани неправомерно!

Мая Манолова разпространи декларация със 70 управленски мерки за повишаване на доходите, подкрепа на бизнеса, съдебна реформа и ревизия на управлението

Мая Манолова: Борисов да разпореди мораториум върху плащането на сметките за парно за ноември

Мая Манолова организира протест срещу сметките за парно в София, бармани и сервитьори протестират в Пловдив

Мая Манолова и „Изправи се Бг.“ организират протест срещу високите сметки за парно

Мая Манолова: Стига топлофикационен тероризъм!

Мая Манолова към Борисов: Теменужка Петкова да провери сметките за парно, дотогава да не се плащат!

Дрането "Фандъкова" >> Парното в София с 30 на сто по-скъпо през ноември

Мая Манолова: Кметът Фандъкова и СОС да намалят цената на парното на столичани

Мая Манолова към КЕВР: Намалете цената на парното и тока от 1 януари!

 

 

 

 

 

 

 


143961