Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Ще нам...
Мая Манолова: Ще намеря начина и формата да не бъде пропиляна гражданската енергия. Заедно можем и ще продължим да работим за промяната!

Мая Манолова: Ще намеря начина и формата да не бъде пропиляна гражданската енергия. Заедно можем и ще продължим да работим за промяната!Дадох всичко от себе си в тази кампания, една трудна, жестока и нечестна кампания. Не отговорих на лъжата с лъжа, на купуването с купуване на гласове. За мен доверието на хората беше по-важно", бяха първите думи на гражданския кандидат за кмет на София, подкрепен от БСП, Мая Манолова. Тя декларира, че няма да се оттегли от политиката, но ще каже след обявяване на окончателните резултати как ще го направи. 

"Ще намеря начина и формата да не бъде пропиляна гражданската енергия. Едно е ясно, че не трябва да допускаме хората, които ще ни управляват, да го правят със сила и купен вот. Задно можем и ще продължим да работим за промяната", съобщи Манолова.

Тя съобщи, че не се страхува от загубата, от природата, от директините заплахи, от силовото постигане на резлутат. "Страхът ми ясно се изразява в думите на един от кандидатите за районни кметове - купуват пред очите ми гласове, а полицаите казват, че нищо не могат да направят", коментира Манолова. 

Според нея ГЕРБ е купувал гласове безобразно и безнаказано. Видяла е как силово се принуждаваха хората да гласуват. "Нямаше реакция на нашите сигнали за купуване на гласове. Властта няма страх от закона и няма срам от хората. Смятам, че гражданите гласуваха протестно именно срещу това", обяви Манолова.

Тя допълни, че истинската победа е в това, че за първи път от 14 г. имаше балотаж в столицата и гражданите са пожелали истински дебат за развитието на София. "Видяхме страха в очите на нвластта. Хората повярваха, че промяната е възможна. София показа, че може да обедини демократичната десница и демократичната левица. Всички демократично настроени граждани си подадоха ръка и показаха, че могат да надмогнат партийните си пристрастия", бе категорична Мая Манолова.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Последни решаващи часове. България гласува

Политиците гласуват (Обзор)

Мая Манолова гласува за свободна, демократична и европейска София

Президентът: Гласувайте, за да не решава купеният вот бъдещето ви

Втори тур: България решава


116081