Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Ще уча...
Мая Манолова: Ще участваме на изборите без да правим партия

Мая Манолова: Ще участваме на изборите без да правим партияЛидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред слушателите на Дарик радио.

 

√ Настоявам за три оставки - на премиера Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и на председателя на парламента Цвета Караянчева

 

Партия няма да правим, но ще участваме в настоящите парламентарни избори, обяви лидерът на "Изправи се.бг" Мая Манолова пред "Дарик".

 

Тя обяви, че "Изправи се.бг" е гражданска платформа, която има регистрация като сдружение с нестопанска цел, в което участие досега са заявили пет партии, сред които "Движение 21" на Татяна Дончева и "Движение България на гражданите". Зад моята кандидатура (за кметските избори, бел.ред.) миналата година се обединиха много хора - партийни, безпартийни, леви, десни, коментира Манолова. 

Според нея тепърва ще се „завихрят“ социални протести. 

Ние сме направили коалиция с българските граждани, заяви Манолова в отговор на въпрос с кого би се коалирала "Изправи се.бг" в парламента. 

Бившият омбудсман отново настоя за три оставки - на премиера Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и на председателя на парламента Цвета Караянчева.

Машинното гласуване

ЦИК продължава да не обявява обществена поръчка за доставка на машини, каза Манолова. По думите й именно ЦИК и Томислав Дончев отговарят за осигуряване на възможността за машинно гласуване, а те не са предприели никакви стъпки в рамките на повече от година. 

Мерките срещу Covid-19 

България така и не успя да избяга от разпространението на коронавируса, а в същото време и икономиката се свърза. Ще използвам случая да предупредя Борисов, че с това насаждане на страх няма да си реши проблема с протестите, каза Мая Манолова.

По думите ѝ, допълнително затваряне няма да потуши недоволството. 

Мерките на Борисов са крайно закъснели. Той е решил с раздаване на пари да си купи изборите. Мерките не са в подкрепа на гражданите, коментира още лидерът на "Изправи се.бг".

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://darikradio.bg/

 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/qKzSxPa3ljo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова: Парламентът не е на Караянчева и на Борисов, не е частна фирма

Мая Манолова: Оставаме в парламента заради наглото и безобразно поведение на Караянчева

Мая Манолова: С промените в Изборния кодекс сега ГЕРБ слага кръста на честния вот с машини

Мая Манолова: Незабавна оставка на премиера Борисов и провеждане на предсрочни парламентарни избори!

Манолова: Депутатите на Борисов да предложат референдум за промените в конституцията, вместо да я пише той. И да подава оставка веднага

Манолова: Предстои мобилизация и ново избухване на гражданския гняв

Мая Манолова: Борисов се превърна в модела „Орешарски-2“ в опит да спаси властта си

Мая Манолова: Очаквам вълна от протести до падането на Борисов


137089