Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: Властт...
Мая Манолова: Властта не се справя с проблемите.  <br> Работя за това всички граждани да се обединят в обща кауза, независимо дали са леви, десни, партийни или непартийни

Мая Манолова: Властта не се справя с проблемите.
Работя за това всички граждани да се обединят в обща кауза, независимо дали са леви, десни, партийни или непартийниВластта не успява да се справи с проблемите, които създава. Проблемите се трупат, не се търси решението им и те стават необратими. Цели системи в държавата отказват да функционират и се разпадат пред очите ни, засягат живота на хората и ги изкарват на улицата.

Това заяви председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес в сутрешния блок на телевизия „България он Еър“.

„Множеството малки протести напоследък – срещу шистовия газ, на майките на деца с увреждания, на бизнеса срещу Наредба 18, на хората от Перник заради водната криза, са резултат от проблемите, които властта е създала. Кризата в Перник не е резултат от природно бедствие, а е резултат от управлението“, допълни Манолова.

„Всички са наясно, че язовир „Студена“ е източван, за да стане по-евтин ремонтът на язовирната стена. Никой не дава отговор къде са 32 милиона лева за ремонт на язовира, обещани от Лиляна Павлова, когато беше регионален министър“, заяви още тя и допълни, че никой не дава отговор и къде са 500 млн. лева, които са отпуснати през 2018 г. за ремонт на 418 аварийни язовири в страната.

Манолова припомни, че от гражданската платформа е изпратено заявление за достъп до обществена информация до Държавната консолидационна компания (ДКК) къде са изразходени средствата за ремонт на язовирите, но полученият отговор е мълчалив отказ, заради който от "Изправи се.БГ" вече обжалва в съда.

„Идеята на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ е да се съберат всички граждани с кауза в една обща платформа“, каза Манолова.

„От месеци работя за това гражданите да се обединят, независимо дали са леви или десни, партийни или непартийни. Да се обединят на основата на общо демократичните принципи – честни избори, върховенство на правото, стимулиране на честния бизнес, свобода на словото, защита правата на гражданите и на потребителите“, заяви Манолова и допълни, че алтернативата ще се роди на платформата на гражданското недоволство.

На въпрос как ще коментира наложената забрана на съдия Андон Миталов да влиза в САЩ заради корупция, Манолова заяви, че това е сигнал за корупцията в България.

„Посочването на съдия, че няма да бъде допускан в САЩ е знак за състоянието на правосъдната система в България. Американците ни казват това, което казват и гражданите – че не вярват в правосъдната система“, каза още Манолова.

 

 

Източник: https://izpravise.bg/  

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

"Малките пред големите": Манолова в подкрепа на обикновения човек, Движение "ДНЕС" застана зад новия проект!

Мая Манолова организира трета безплатна приемна за граждани

Мая Манолова, „Изправи се, България“ и Движение „ДНЕС“ обединени в името на България!

Манолова: Както Борисов събра мнозинство за субсидията, така да събере и за съдебната реформа

Стотици граждани и неправителствени организации заедно в „ Изправи се , България“!

Манолова: Борисов разказа басня за "независимия" прокурор - предложенията му са противоконституционни


121322