Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова показа ...
Мая Манолова показа стикер за защита на купувачите на гласове! (ВИДЕО)

Мая Манолова показа стикер за защита на купувачите на гласове! (ВИДЕО)Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ показа във видео на живо във Фейсбук стикер, който осигурява защита на хората, които купуват и продават гласове

Този стикер се използва за „чадър“ над купувачите на гласове и тези, които контролират вота. Това е своеобразна „служебна карта“, която да предпази нарушителите от проверки от съответните органи. Използва се за приближени активисти и тези, които ще организират манипулациите на вота. Целта е хората с този стикер да могат безпрепятствено да извършват нарушения. Ще депозираме сигнал за стикера, използван за чадър над купувачите на гласове, категорична бе Манолова.

Тя подчерта, че стикерът прилича на агитационен материал, но не отговаря на изискванията в Изборния кодекс – няма текст „Купуването и продаването на гласове е престъпление“, няма информация кой издава материала и в него са използвани държавни символи, което е забранено.

Всеки, който види този стикер, залепен върху автомобил или притежаван от лица, свързани с организацията на изборния процес, да подадат сигнал до органите на реда. Ако не им обърнат внимание – могат да сигнализират нас чрез секция „Сигнали“ в сайта izpravise.bg и на тел. 0988 157 354, както и на Фейсбук страниците на Мая Манолова и  „Изправи се.БГ“.

Тя съобщи за още едно нарушение – трансфер на избиратели, които да гласуват вместо в една община, в друга. Получихме сигнал, че 525 души от община Твърдица, област Сливен са сменили своя настоящ адрес с населени места в община Гурково, област Става Загора. Подали са заявления да са включени в избирателните списъци по настоящ адрес и ще гласуват в община Гурково, обясни Манолова.

Ще информираме за този случай международните наблюдатели от ОССЕ и органите на реда, за да е ясно дали групи хора ще гласуват организирано, каза още Манолова.

 

 

Източник: https://izpravise.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Мая Манолова: Ще ревизираме плана за възстановяване за 30 млрд. лв. на Борисов, прилича на шопинг листа 

Мая Манолова: Освен за милиардите, ревизия ще има и за обезобразяването на българската природа 

Мая: Имаме план как 30 млрд. лв. да бъдат налети в икономиката, за да се увеличат драстично доходите на българските граждани

Слави и „Демократична България“ единни с Мая Манолова...

Мая Манолова: Нашите листи ще изстържат Борисов от властта и от хазната

Мая Манолова: Борисов погреба парламента

Мая Манолова: Никога няма да управляваме с ГЕРБ, ДПС и техните патерици

Мая Манолова: Борисов умира от страх от вота на българите зад граница

Мая Манолова: Хората вече не искат Борисов

 


147587