Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова призова...
Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!Информационен сайт „ДНЕС“


"В момента София няма кмет, а изпълнителен директор, чиято работа и да изпълнява желанията на значим приятелски кръг. Моделът за ограбване на гражданите работи и в Столична община. Властта издигна висока стена на равнодушие. Като омбудсман не можех да променя това." Това заяви Мая Манолова на специална церемония в зала 10 на НДК, на която обяви официално кандидатурата си за кмет на София.

 

"Затова подадох оставка като омбудсман, защото моите възможности да помагам на хората бяха изчерпани. Постът щеше да се превърне в зала разпределителна за жалби. Като място за заслужен отдих. Колкото повече работехме, толкова повече хора ни вярваха", отбеляза Манолова.

 

Тя изреди успехите си като омбудсман - ограничаване на правата на частните съдебни изпълнители, на арбитражите. 

 

"След седем месеца протести успяхме да накараме парламента да приеме закона за личната помощ. Каузите буксуват, гражданите са наказани заради високото доверие към институцията", коментира още Мая Манолова.

 

"Работих до днес като защитник на хората, от днес ви предлагам да защитим София от кражбите. А после и България. Представям си София светла, почтена, електронна. Ще се управлява от едно гише и гражданите ще го носят в джоба си. София не е нито лява, нито дясна, София е обвита в корупция. Нека да гласуваме и заедно да променим София и България", призова тя.

 

65 досега са членовете на Инициативния комитет, стана ясно при представянето му.

 

Първа взе думата Невена Андонова, актриса и режисьор. И в словото си обяви защо е зад Манолова.

 

"Живея в робовладелския строй на монополисти", започна тя. И подчерта, че иска порочните практики да се ограничат до поносимост, а не да царуват. "Червена ли съм, синя или просто обгазена", риторично попита тя.


И призова да победим елементарната злоупотреба с нашите посткомунистически комплекси.

 

Юристът Никола Вапцаров, потомък на поета, който е и председател на Инициативния комитет, попита:

 

"Нима има определен кръг хора, за които се правят закони? Това, което ни обединява - всеки един от членовете на комитета е защитавал каузи и чукал по врати. Омбудсманът правеше всичко възможно без ограниченията на поста си", посочи той.

 

"Искаме следващият кмет на София да чува своите граждани. Гласуваме й нашето доверие. За въвеждане на ред в строителството и транспорта.

Направете София и нашия Рим", завърши той, цитирайки думите на император Константин Велики.

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: КАНДИДАТИРАМ СЕ СМЕЛО И ПОЧТЕНО. УТРЕ ПОДАВАМ ОСТАВКА

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

И да лаете – керванът ще си върви... и на Мая, и на Слави

Трябва да прогледнем..., вече има защо!

Мая Манолова ще спечели...! Каквото поиска, и когато поиска..., заедно с гражданите!


111673