Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Майките на деца с ув...
Майките на деца с увреждания обмислят дело срещу Димитър Манолов

Майките на деца с увреждания обмислят дело срещу Димитър МаноловПротестиращите майки на деца с увреждания възнамеряват да заведат дело срещу президента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов. Те вече се консултират с адвокати.

Причината са думите му по време на срещата в Министерския съвет относно Закона за личната помощ за хората с увреждания: „И престанете да разхождате тези нещастни деца по улиците. Засрамете се, засрамете се!”.

Мъчно ми е да гледам тези деца се употребяват за политически цели – така Димитър Манолов обясни реакцията си и се извини, но не на всички. 

„Ако съм засегнал, защото наистина там има нормални и свестни хора, които очевидно гледайки това са ме разбрали криво, аз им поднасям извиненията си, защото имаше и ненормални хора между тях, с ненормални емоции”, посочи Манолов. 

„Нас не ни интересува политически кой ще ни подкрепи. Ние искаме работещ закон за нашите деца, защото това е залогът – животът на нашите деца”, категорична е Ива Славкова, майка на дете с увреждания. 

Искра Лазарова и днес е със сина си до палатката. Александър е с детска церебрална парализа и епилепсия „Аз няма да го прибера, не го разхождам, никой не ми плаща, за да съм тук”, изтъкна майката. 

12-годишната Алекс е със същите диагнози като сина на Искра. Момичето е отново с майка си при протестната палатка в Добрич.

Другата коментирана тема е липсата на подкрепа към закона от национално представените организации. „Лично аз за тях научих миналата година. Никой никога не ме е потърсил, за да ми каже, че може да помогне нещо за моето дете”, подчерта Стела Илиева, майка на дете с увреждане. 

Майките са ядосани и заради статус в социалната мрежа на дъщерята на Наско Сираков и Илияна Раева – Славея. „След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки път проявява човечност заради моментите ви на безчовечност!”, написа тя. Славея отказа да коментира статуса си, който вече е изтрит, но обясни, че е написала извинение към майките, а коментарът ѝ се отнасял само за тези, които изоставяли децата си.

Майките на деца с увреждания обсъждат и нови форми на протест. Палатките в София, Варна, Бургас и Добрич обаче обаче остават.

 

Източник:http://www.bnews.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави, единствен ти застана до нас в тази жестока борба!

Системата го убива!

Арогантността и циничността на Борисов удариха дъното

Слави спазва обещанията си към майките на деца с увреждания

Съществуваме напук на Системата. Няма да се откажем!

Българските медии гузно мълчат за дарението на Слави от концерта в Лондон ЗА нашите деца!*Брутален и циничен ВИЖТЕ>>* >> Борисов нареди хората с увреждания "да му се махат от главата"

Слави спасява децата на България!

„Системата ни убива“

Слави Трифонов ще дари парите от концерта си в Англия на Конфедерацията за защита правата на децата

Слави и хиляди българи пяха срещу Системата и за децата! Медиите грозно мълчат!

Празни приказки: Социалният министър не убеди майките на деца с увреждания, че системата ще бъде променена

ЕДИНСТВЕНО НА НАШИЯ САЙТ: Въпреки медийното затъмнение! > Слави с разтърсващ концерт в Лондон за децата на България! ВИЖТЕ>>

Брутален и циничен ВИЖТЕ>>* >> Борисов нареди хората с увреждания "да му се махат от главата

Слави и Ку-ку бенд с концерт срещу системата

Концертът в The O2 Arena ще бъде в подкрепа на родителите на деца с уврежданияо

"Шоуто на Слави": Системата убива децата ни, уби медиите... убива България! Слави е заплаха за статуквото...!

Слави осъди „Господари на ефира“ и дари парите на майките на деца с увреждания

Държавата, която убива хората с увреждания

Заради невъзможност да реши проблема на децата с увреждания, социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я прие (обновена)


66827