Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова: Посланията...
Манолова: Посланията ми са към всеки, който не иска повече този модел на управление

Манолова: Посланията ми са към всеки, който не иска повече този модел на управлениеМоите послания са към всеки столичанин и избирател, партиен или непартиен, който не желае повече този авторитарен режим, който беше установен преди 14 години и който продължава толкова.

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова в ефира на БНТ тази вечер.

„Ще разчитам на гласовете на столичани, които не искат повече да бъдат управлявани по този начин, които не искат повече еднолична власт. Гласовете срещу статуквото и за промяна, протестният вот, бяха две трети от всички подадени гласове на първия тур на изборите, така че ще разчитам на хората, които не харесват това управление и искат то да бъде променено“, допълни тя в отговор на въпроса откъде ще вземе гласове за преодоляване на разликата от 38 хил. гласа от първи тур между нея и досегашния столичен кмет и кандидат за четвърти мандат от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

„38 хил. гласа  за 1 млн. гласоподаватели в София са преодолима разлика“, категорична бе Манолова.

„Кампанията ми беше насочена не към партийни централи и към партийно оцветени граждани, кампанията ми беше насочена към хора, които не искат повече столицата да се управлява по този начин, които не искат парите им да изтичат през нагласени обществени поръчки, които не искат да дишат мръсен въздух, които не искат повече дупки по тротоарите и да прекарват една трета от живота си в задръствания, които не искат да е лукс и привилегия мястото за децата в детската градина“, заяви още тя.

Манолова подчерта, че „тези хора не са леви или десни и проблемите на София не са леви или десни.“

 „Искам да привлека гласа на всеки столичанин, който не иска повече така, който не иска повече от същото, който не иска още четири години към този 14-годишен модел на ГЕРБ“, заяви гражданският кандидат.

Според нея „управлението на Фандъкова е корумпирано управление, задкулисно, това не е дясно.“

„Днес дадохме пресконференция, в която представихме доклади за състоянието и начина на управление на общинските дружества, за раздуването на администрацията, източването на тези дружества, нагласените обществени поръчки, приятелския кръг, който печели всички ремонти, кмета в сянка, който определя какво да се ремонтира, колко пъти да се ремонти, кой да го ремонтира, колко пари да му се дадат“, обясни Манолова.

Гражданският кандидат заяви още, че промяната в София и разграждането на авторитарния модел на управление на ГЕРБ е нейната цел.

„Аз влязох в тази кампания с една много ясна цел, с един много ясен приоритет и той е промяната в София, разграждането на авторитарния модел на управление на ГЕРБ, това е моята цел“, каза Манолова.

„Предизвикателството за мен между двата тура е да убедя столичани, които не желаят повече да бъдат управлявани и да бъдат обиждани така, да излязат и да гласуват“, допълни гражданският кандидат и заяви, че „тази битка не е ляво-дясно, това е битка на гражданите срещу авторитаризмът, между демокрацията и диктатурата.“

„Позицията ми за избора на един кандидат за нов главен прокурор беше заявена много преди предизборната ми кампания, а след това и в интервю пред „Капитал“. Не съм се крила и винаги съм имала ясна позиция“, заяви Манолова в отговор на въпрос за избора на нов главен прокурор да бъде Иван Гешев и протестите срещу това.

 „Това е принципна гражданска позиция. Стоя зад гражданите пред президентството, които също са на балотаж. Хората са прави в своя протест, затова призовах президента Румен Радев да не подписва указа за назначаването на Гешев“, каза още тя.

„Борисов има целия ресурс да довърши съдебната реформа, но не го прави“, добави гражданският кандидат.

Относно твърдението на Борисов, че братя Галеви имат участие в местните избори в София, Манолова заяви, че никога не е била адвокат на Галеви, никога не е била свързана с тях и никога не е работила за тях.

„Борисов и Галеви имат общ произход, те се познават и си общуват и това е една от най-грозните инсинуации на ГЕРБ“, каза тя.

 „Фактите говоря, че Фандъкова е пълен победител в ромските махали. За нея са гласували 90% срещу 10% за другите кандидати за кметове“, заяви гражданският кандидат за ромския вот и отново подчерта, че на срещата си с граждани във Волуяк не е имало роми, както каза премиерът в сутрешния блок.

„Във Волуяк няма ромска махала, няма роми и Борисов трябва да се извини“, категорична бе Манолова.

„Приемливо ли е един премиер да държи такъв език?“, попита тя и допълни, че

„не мога да отмина тази обида, че обижда българските граждани“.

„Това, че нагрубява мен, че си позволява една кална кампания срещу мен, мога да го преглътна, но това че обижда моя екип и българските граждани, длъжен е да се извини за това“, заяви още Манолова.

Според нея „тази сутрин стана ясен страха на Борисов, че губи София“.

 

 

Източник:https://24novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова заедно с гражданите в протестите срещу Гешев, обяви подкрепа за кандидат-кметовете на промяната (ОБЗОР)

Гражданският кандидат: Имена от ъндърграунда и мутрите са се впуснали да пазят властта

Мая Манолова: Призовавам и г-жа Фандъкова да се включи в дебата, а не да се крие зад ромските махали!

Мая Манолова: Да се изправим!

Манолова подкрепи протестите срещу Гешев


 


115954