Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова: Правителст...
Манолова: Правителството и Борисов са вредни за здравето на народа – 9 месеца не им стигнаха за план

Манолова: Правителството и Борисов са вредни за здравето на народа – 9 месеца не им стигнаха за планС актуализация на бюджета 1,7 млрд. лв. отново ще идат за асфалт и за приближените до властта фирми, каза Манолова

Защо са ни Борисов и правителството, ако ще се оправяме сами в COVID кризата? Цената на живота на българина се приравни до цената на PCR теста му, защото без него не може да се постъпи в болнично заведение. Правителството изтърва втората вълна от COVID-19. Борисов е абсолютно неадекватен в управлението на кризата с пандемията. 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Търговище, където тя се срещна с граждани.

Девет месеца се оказаха недостатъчни за правителството да изготвят план за справянето с кризата. Хората умират в линейки и по домовете си, без достъп до медицинска помощ и до лекар. Хората са оставени да се оправят сами, а правителството и Борисов са вредни за здравето на народа, допълни Манолова.

Тя призова да се предприемат ясни мерки, сред които достатъчно финансиране за болничните заведения, лекарите и медицинските специалисти. 1,5 млрд. лв., по данни на Европейската комисия, бяха похарчени при първата вълна от COVID-19. Защо сега се купуват 17 линейки и то едва сега? Една голяма част от лекарите в доболничната помощ са изключени от процеса срещу коронавирус, а са около 10 хил. медицински специалисти, обясни Манолова.

Всяка година се харчат милиарди от излишъците в бюджета, които отиват във фирмите, близки до властта. С нова актуализация на бюджета 1,7 млрд. лв. ще отидат за асфалт, разпределени от държавната „Автомагистрали“ за приближените до властта фирми, допълни тя и подчерта, че за асфалта има, а за хората и лекарите няма пари.

Липсата на медицински специалисти в България е в резултат от политиката на Бойко Борисов в последните 11 години. Не се положиха никакви усилия да бъдат задържани медици в България. Ананиев вече в качеството си на финансов министър казва, че приоритет е здравеопазването и ще повиши възнагражденията в здравната система, но не направи това като здравен министър.

На журналистически въпрос тя отговори, че „Изправи се.БГ“ ще се яви на следващите парламентарни избори. За „Изправи се.БГ“ основен приоритет е 1000 лв. минимален месечен доход за работещ човек чрез гъвкаво работно време и въвеждане на минимална почасова ставка, каза още Манолова и добави, че стимулирането на малкия и средния бизнес да запази работните места и преизчисляването на пенсиите са също във фокуса на вниманието на Гражданската платформа.

 

Източник: https://izpravise.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Народният гняв ще отнесе Борисов и правителството му, ако не се вземат мерки срещу COVID-19

Манолова: PCR тестовете да са безплатни – цената им е непосилна за хората

Мая Манолова открива офис на “Изправи се.БГ” във Видин

Мая Манолова: PCR тестовете за коронавируса да са безплатни за гражданите

Мая Манолова ще се срещне с граждани в Ямбол

Мая Манолова: Всеки ден е подходящ за оставка на Борисов - Мая Манолова

Мая Манолова: Държавната “Автомагистрали” е пощенски плик за източване на пари. Пълна ревизия!

Мая Манолова: РИОСВ да бъдат разформировани и преосновани, защото масово не изпълняват задълженията си

Мая Манолова: Дните на Борисов като премиер са преброени

Мая Манолова: Отдавна Борисов и управляващите живеят в други реалности, не се интересуват как живеят хората, погазват институциите

Манолова: Борисов, иди си с мир! Спри с терора над гражданите на България!

 

 


139987