Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова: Ще продълж...
Манолова: Ще продължим да твърдим, че истината за резултата от местните избори е в чувалите

Манолова: Ще продължим да твърдим, че истината за резултата от местните избори е в чувалитеСъдът отлагаше произнасянето си дали да допусне повторно броене на бюлетините в някои секции, но в случай, че се наложи да изготвим касационна жалба, ние ще продължим да твърдим, че истината за резултата е в чувалите.

Това заяви председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова днес след петото заседание по делото за касиране на местните избори в София. Очаква се в следващите дни Административният съд да се произнесе окончателно.

„Отказът да бъде допуснато повторно броене не дава възможност гражданите да научат истинските резултати от изборите“, категорична е Манолова.

В хода на делото Манолова и екипът й доказаха, че са основателни твърденията за многобройни съществени нарушения при изготвянето на избирателните списъци, на секционните протоколи и броенето на недействителните бюлетини.

„Нарушенията, които сме посочили, надхвърлят разликата между двамата кандидата“, заяви Манолова.

Тя допълни, че става въпрос за над 3000 граждани на страни членки на Европейския съюз, които са незаконно включени в избирателните списъци, над 7000 дописани избиратели в допълнителната страница на секционните протоколи, 98% от които нямат доказателствена стойност, тъй като нямат подписи на председателя и на секретаря на СИК.

По думите на Манолова има близо 7000 бюлетини, които са обявени за недействителни, а при делото става ясно, че членовете на СИК не са били уведомени от ЦИК кои бюлетини се считат за невалидни.

„Всички нарушения, които установихме при местните избори създават чувство за недоверие на гражданите в изборния процес и се засилва усещането, че наистина няма смисъл да се гласува, защото резултатите се отразят по начин, който няма нищо общо с действителния вот“, каза още Манолова.

 

 

 

Източник: https://izpravise.bg/ 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Делото за касиране на вота е на финалната права

"Малките пред големите": Манолова в подкрепа на обикновения човек, Движение "ДНЕС" застана зад новия проект!

Мая Манолова организира трета безплатна приемна за граждани

Мая Манолова, „Изправи се, България“ и Движение „ДНЕС“ обединени в името на България!

Манолова: Както Борисов събра мнозинство за субсидията, така да събере и за съдебната реформа

Стотици граждани и неправителствени организации заедно в „ Изправи се , България“!

Манолова: Борисов разказа басня за "независимия" прокурор - предложенията му са противоконституционни

"Изправи се България“: Обединени да се изправим и разрешим проблемите със силата на нашата гражданска енергия! ВИЖТЕ пълния текст на Учредителна декларация на гражданската инициатива >>

Манолова: Първата победа на " Изправи се .БГ" е налице!

 

 

 


120513