Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Гражданският кандида...
Гражданският кандидат: Имена от ъндърграунда и мутрите са се впуснали да пазят властта

Гражданският кандидат: Имена от ъндърграунда и мутрите са се впуснали да пазят власттаИнформационен сайт "ДНЕС"

 

Аз партийни централи не обикалям и в пазарлъци не влизам. Това заяви гражданският кандидат за кмет Мая Манолова пред bTV тази сутрин. Тя призова гражданите да излязат и да дадат гласа си на втори тур на местните избори.

 

"Необходим ми е един глас повече от гласовете на г-жа Фандъкова, за да преборим модела, който управлява София. Две трети от гражданите поискаха промяна и гласуваха за кандидатите на промяната, една трета - за статуквото и г-жа Фандъкова", категорична е Манолова. Тя припомни, че е подкрепила другите двама кандидати на промяната, когато "върху тях се изливаше помията". "На същия натиск бях подложена и аз", посочи гражданският кандидат.

 

Според нея е справедливо промяната да влезе в София и през районните кметове. И не става дума за дясно или ляво управление в момента на София, а за корумпирано, срещу което гласуваха две трети от гражданите на столицата.

 

"Ще гласувам за кандидата на "Демократична България" в моя район в София, който в неделя е на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ", отговори тя на въпрос за кого ще гласува в неделя на балотажа. "Защо избираме районни кметове пряко, а после те не получават финансов ресурс? Аз стоя зад идеята за децентрализация на бюджета - значителен процент финансови ресурси да влизат в района и да имат правомощия районните кметове да правят обществени поръчки и да контролират изпълнението им, а не както е сега - кметът в сянка и приятелските кръгове на Борисов да диктуват реалните решения", посочи още Манолова.

 

"Г-н Орлин Алексиев управляваше години наред както г-жа Фандъкова, така и Общинския съвет и определяше кой, кога, къде и с какъв финансов ресурс ще строи. Аз ще разформировам тази комисия, ако стана кмет, каза тя за комисията, която разпределя големите обществени поръчки в Столичния общински съвет, председателствана досега от посочения общински съветник", увери кандидат-кметът на гражданите.

 

По думите на Манолова цялото статукво е впрегнало ресурса си, за да вземе изборите. Имена от ъндърграунда и мутрите са се впуснали да пазят властта. Важно е да се знае кой прави изборите и кой как се домогва до властта.

 

"Г-жа Фандъкова е пълен хегемон в ромските квартали. Това е контролиран вот, нали е ясно", каза общественият защитник и даде примери в секции в ромските махали в Слатина, Люлин, Филиповци и кв. Христо Ботев, където Йорданка Фандъкова има например 380 гласа в една секция, Манолова - 30, а нито един друг кандидат няма гласове, както и друг протокол от секция, в която за Фандъкова са гласували 192 души, за Манолова - 16.

 

"Има пълна мобилизация на подземния свят за изборите в неделя. Къде са правоохранителните органи? Как те стигнаха до дълбините на Несебърския залив, но не е и до Филиповци?", попита бившият омбудсман.

 

Тя заяви, че е получила много обиди от премиера Борисов, който я е квалифицирал по различни начини. "Кои са лошите хора - тези две трети, които излязоха срещу ГЕРБ и искаха да сменят модела ли?, попита тя във връзка с коментара на Борисов, че в София ГЕРБ са се борили с "лошите хора".

През цялото време имаше лични нападки върху мен и от г-жа Фандъкова, докато аз показвах проблемите на София - явно някой я е накарал, добави още тя.

 

Аз ляв или десен омбудсман бях, отговори тя на въпрос за кого е гласувала в неделя.

 

Гласувах за листата на промяната, добави Манолова. Пробивът в София да има балотаж срещу Фандъкова и ГЕРБ бяха гражданите. Това не е резултат на една партия, а на хората, които искат промяна. От тримата кандидати на промяната останах само аз - осъзнавам отговорността гражданите да имат представителство, каза още тя.

 

Тя се обърна към служителите на общината и заяви, че след неделя те ще могат да продължат да работят и ще спре принципът от чистачката до кмета да са от една партия.

 

Вчера обявих, че подкрепям районните кметове, които са на балотаж. Не влизам в пазарлъци, не очаквам нищо насреща. Кандидатите на промяната получават моята безрезервна подкрепа. Аз партийни централи не обикалям и с пазарлъци не се занимавам. Разчитам на тези, които смятат, че 14 години управление с лъжи, натиск и кражби стигат, отговори Манолова на въпрос на водещия във връзка с вчерашното посещение на Йорданка Фандъкова в централата на ДСБ.

 

Залогът на балотажите и в София, и в България е изборът между демокрацията и диктатурата.

 

Изборите в София ще дадат знак за цялата страна - дали сме узрели за смяната на модела на управление или не, каза още Манолова.

 

Уважаеми  столичани, ако искате да сменим модела, излезте и гласувайте в неделя! Дори да не ме харесвате в лично качество, изправете се и сменете модела, защото всеки истински глас убива един купен глас, обърна се тя към столичани от ефира на bTV.

 

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Властта се окупира от малка група хора - нито леви, нито десни, която работи срещу гражданите

Манолова: Обичам да се грижа за хората и ще защитавам интересите на всички в града ни!

Мая Манолова: Гражданският контрол е най-мощното средство за пресичане на корупцията в София

Гражданският защитник: Градът трябва да се управлява така, че парите да стигат за всичко, което е необходимо на хората

Св."Йорданка мъченица Златоуста", срещу злата Мая и тъмните сили

 

 

 

 


115751