Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова – една крех...
Манолова – една крехка жена, срещу един не на място... мъж

Манолова – една крехка жена, срещу един не на място... мъжКоментар на Богомил Боримиров

Информационен сайт „ДНЕС“

 

В последно време в България има сериозно раздвижване на политико-социално-архетипните пластове. Страната ни като че ли изживява един Библейски период, начало на Армагедон – битката между Доброто и Злото.

В последните няколко месеца бяхме свидетели на социален експеримент – двубой между един все по-отслабващ мъж и една все по-силна жена.

В търсене на справедливост, една крехка жена въстана срещу едно обиграно, безпардонно мъжище. Дуелът между Мая Манолова и Бойко Борисов е "кървав" и безскрупулно воден от премиера. Беше наблюдаван по всички телевизии на 3 ноември, когато империята отвърна на удара.

Тогава Борисов се изплаши, че ще загуби властта не от протести, не от вот на доверие..., а от една жена, която излезе в пъти по-мъж от него. И от дузина други мъже-политици. Кметските избори бяха всъщност не между Фандъкова и Манолова като граждански представител, а между Манолова и Борисов като едноличен собственик на ГЕРБ. Фандъкова е само пионка, "етикетчето", което раздава благини на близката до Борсов номенклатура и приближените ѝ фирми. Затова и няма смисъл да ѝ се отделя внимание.

Епохалната битка сега е между Мая Манолова и Бойко Борисов. И двамата с определен имидж пред обществото, и двамата желани. Особено Мая. Имат харизма и лидерски качества .Дотук с общите лидерски черти.

Разликите между тях обаче бодат очите! Визитната картичка на Борисов – произхожда и работил сред най-комунистическото котило – знаем, че е бил дълги години лична охрана на Тодор Живков, и така усвоил неговите хитрини и диктаторски средства за управление.

 

 

Как Борисов става телохранител и доверен човек на Живкови

 

Бойко развива популистки и умело комунистическата доктрина на Тато, че даже и я надминава. Хвалбите му, че е десен са пълен фалш и дълбок комплекс, за да прикритие червената си същност. Борисов очевидно управлява по Живков тертип – „морков“ за обкръжението му и „тояга“ за народа.

Борисов е както се казва комунист и в кръвта, а политическите му възгледи са закърмени с тоталитарни прийоми.

Манолова пък става член на БСП през 1990 година, когато пада режимът. Млад политик, който влиза в политическата центрофуга с надеждата, че БСП ще поправи грешките на БКП... Е, кой не греши?

Тогава всички вярвахме, че ще настъпи промяна към по-добро. Разликата между двамата – Бойко ни закопава вече 18 години, а Манолова се дистанцира от социалистите, виждайки, че и там се обслужват интереси, различни от тези на хората. Затова е смешно тя да бъде определяна като комунистка, защото истинският комунист е Борисов. И то продължил да бъде и след 1989 г. – неизключен от партията-майка, както хиляди други.

Преекспонирана от партийната пропаганда на ГЕРБ е и така наречената „костинбродска афера“. Тогава Манолова просто подаде сигнал за готвена измама от страна на ГЕРБ, тя така и до ден днешен не се опроверга. Неопровергана и неистинна остана и информацията, изказана лично от Борисов за купуване на ромски гласове по време на кметските избори тази година. Или "крадецът вика дръжте крадеца". А всъщност, реалният купувач на циганските гласове беше не Мая Манолова, а именно ГЕРБ.

 

85% от гласовете в ромски секции в София са за Фандъкова 

 

Случаите са идентични, а правотата на Манолова се потвърждава. Тежката дума на един юрист срещу "думата" на един пожарникар. Докато Манолова трупа опит като адвокат и преподавател, Борисов трупа точки като мафиот и рекетьор.

Когато през 2001 той е представен като новия главен секретар на МВР, всички са в шок. Това е мъжът, свързан с мутренската групировка СИК, този който е бил в съдружия с повечето емблематични имена в подземието.

 

Лидерът на ГЕРБ дава наздравици с Пашата, Големия Маргин, Венци Стефанов и Николай Златев

 

По негово време цифрите за организираната престъпност сочат 110 престъпни групи, за които работят 484 души. Ерата на главния секретар Борисов се помни и с... "редуцирането на живите участници в групировките“, фразите „ние ги хващаме, те ги пускат“, наситеното медийно присъствие и смъртта на Чакъра след полицейска акция.

При ясна подкрепа на мафиотските кръгове от страна на Бойко, е твърде нелепо обвинението към Мая, че е подкрепяла Орешарски!? Манолова доказа, че може да е независима от партийните централи, макар и бивш социалист, отърсила се отдавна от червените скрупули и безрезервно отдадена на гражданите. Тя убеди обществото, че може да работи за хората и да го прави с жар, искреност и плам, защото като обществен защитник решаваше без да се бои най-големите национални проблеми.

 

 

Борисов започна разсипията и корупцията в страната още като беше главен секретар на МВР, премина през кмет на София, през 2005, та до 3 мандата премиер. Потвърди го това дори един от най-верните му хора – Йорданка Фандъкова, която заяви, че е заварила София в... постоянни кризи.

Оттогава до ден днешен Бойко Методиев Борисов разсипва цялата държава – започна от столицата, стигна до най-малките села. Икономически, демографски, бизнес, култура, здраве – всичко е в колапс. Вече 18 години все повече бедност и нищета, все повече отчаяние, все повече и повече търсещи алтернатива навън, все повече протести на всеки ъгъл.

Имаше план за три години да си върнем българите! Стратегията за връщането на "мозъците" и младите ни хора обратно в страната беше през инфраструктурата и добре ремонтираните пътища... Години по-късно магистралите и пътищата стават (макар и некачествени) все повече, а българите по тях – все по-малко.

 


 

Завърнали се няма. Но напускащите растат. Тези, които останахме гласуваме, но Борисов и тук е оплел кошницата си – на всички избори плаши, купува, прави коалиции, защото знае, че сам не може вече, а и доверието към него постепенно се изпарява... Освен това купеният (всички знаят) корпоративен вот, освен на ДПС е и негова запазена марка, още откакто Цветанов ги откри.

Натискът над управители на фирми да гласуват служителите им под строй е сред основните му лостове за гласове. Купените цигани изобилстват все повече, а чрез партийния апарат се купуват вече и цели комисии...

Меродавни бяха кметските избори тази година в София, когато имаше балотаж, и когато Борисов се изплаши, че от неговото кметуване досега не се е стигало до такъв. Чак тогава Бойко видя реалността от огромната опасност Мая Манолова. Тогава съзря истинската угроза, видя себе си преди 13 години, когато беше издигнат от гражданско сдружение.

Мая се кандидатира за кмет, но при огромна конкуренция и под напора на цялата зловредна мощ на ГЕРБ, ангажирана за да пречи на гражданския кандидат. А на Борисов нямаше кой да му попречи да стане кмет, защото нямаше и реална опозиция. Тогава, както и сега БСП беше също толкова слаба, подкупна и немощна. А Бойко беше на гребена на вълната с това че е главен секретар и "много разкрития е направил“. Чист медиен продукт, наложен с подходящ ПР. Създаващ впечатление като героя Батман, раздаващ правда и справедливост.

И хората му повярваха. Сега същият този справедлив Батман, 12 години след като стана кмет на София, изсипа огромна помия върху Мая Манолова, страхувайки се, че тя е единствената алтернатива и заплаха и затова цялата кампания срещу нея бе и е толкова зловеща и толкова агресивна, неподбирайки никакви форми и средства . Включително и възможно най-острите медийни атаки срещу семейството ѝ.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов бе видимо изнервен през цялата предизборна кампания, за разлика от предишните, когато беше ларж. Днес той се чувства приклещен, защото усеща агресията и омразата на българите, които не му дават необходимата любов. Натрупаните през годините проблеми, неспирните скандали, отчуждението от народа дадоха отзвук. И естествено – премиерът Борисов даде фира.

 

 

И вчера, и още повече днес е на тръни, защото предстоят парламентарни и президентски избори, а реши ли Манолова да се яви под каквато и да е форма на тях е ясно – ГЕРБ ще падне от кораба. Мая събра гласовете на партийни и непартийни, дори на дясномислещите в столицата. Подкрепена е не само от гласувалите за нея 190 хиляди в София, а от стотици хиляди българи от цялата страна.

Това е явен знак – няма сила, която оттук натам да спре новото, различното, обещаващото..., енергичното, това което единствено, достойно и МЪЖКИ се опълчи на статуквото и Бойко – Мая Манолова.

Развръзката и финалът предстоят. Двубоят е приключил, още от сега. В полза ясно на кого! 

 

Потрес! В ромските секции масово гласували за Фандъкова

Пресконференция по повод съмненията за организиран ромски вот

 

Резултат от изображението за пенсия булфото

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Кой е Бойко Борисов - министър-председател

И в битката за София... Борисов на губеща карта НЕ залага!

Оправдания в съпровод с наглост и дебелоочие!!! >> Фандъкова: Кандидатирам се за нов мандат, защото на столицата ѝ е нужна последователност и постоянство

Тръгва... новото! Мая Манолова – големият победител, въпреки Бойко Борисов и ромите

Масово гласоподавателите са пуснали бюлетината си за Мая Манолова 

Скандални нарушения и глобени медии (Обзор)

ИЗМАМА >> ЦИК коригира избирателната активност за София, има разминаване от близо 100 хил. гласа

Нинова на прибежки след звездата „Мая“: Подкрепяме Манолова, ако поиска касиране в София! ГЕРБ направиха най-купената кампания!

Щабът на Манолова: Изборният ден беше целенасочена атака срещу нас

СЛЕД ОПОРОЧЕНИЯ ВОТ Инициативният комитет на Мая Манолова: Ще искаме касиране на изборите!!!

Безкрайната ромска любов на ГЕРБ >> Пет пъти повече за Фандъкова в ромските квартали

Мая Манолова: Не ме е страх! Борисов го е страх, че ще загуби! Залезът на ГЕРБ е факт. Продължавам напред...!

Манолова: Има ли кой да накаже изборната машина ГЕРБ

Мая Манолова поиска касиране на изборите в София! Внесе в ОИК 14 класьора с доказателства за фалшификации и манипулации (Видео)

Изборни грешки в една дълга софийска нощ

Мая Манолова в телевизията на Слави: Аз видях страха в очите на ГЕРБ! Ще продължа да се боря за промяната!

Пет към едно. Фандъкова печели в пъти повече от Манолова в ромските квартали

 

 


 


116923