Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова категорично...
Манолова категорично! >> Оставка и за министъра на околната среда заради Алепу!

Манолова категорично! >> Оставка и за министъра на околната среда заради Алепу!Министърът на околната среда Емил Димитров – Ревизоро трябва да подаде оставка за днешното си изказване. Строежът на Алепу трябва да бъде спрян. Обяснението, че хотелът е подпорна стена или къщички за птици, трябва да има цена и тази цена е оставката на екоминистъра.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в интервю пред „Евроком“.

Тя добави, че от „Изправи се.БГ“ искат оставката и на шефа на ДНСК Иван Несторов и на регионалния министър Петя Аврамова, които също обясняват, че това не е хотел.

Попитана за записа с гласа на Борисов тя отговори, че показва синтезиран модел на управлението му - никакво уважение към институциите и еднолични решения кой да се удари и кой не. Не разбирам защо жената, която е на най-висока позиция в държавата, не взе отношение към споменаването на името й, допълни Манолова за председателя на парламента Цвета Караянчева, по адрес на която в записа се чуват цинични коментари.

За презастрояването на Черноморието Манолова каза, че е пандемично, особено на Шофьорския плаж на Алепу, където става дума за приближени на Борисов лица. Проектантът е съпруг на външния министър на ГЕРБ, тези които са издали разрешението са близки до властта, каза Манолова.

Относно законопроекта за т. нар. „спящи акции“ в боновите книжки на хората, внесен от Министерството на финансите, Манолова заяви, че той предвижда недопустима национализация на акциите, която е противоконституционна.

Държавата да направи информационна кампания за боновите книжки и акциите в тях, а не да ги национализират, призова Манолова.

От законопроекта ще са засегнати близо 3 млн. граждани. Една огромна част от тях нямат информация какво се случва с техните акции, сега финансовият министър е решил да ги национализира, защото хората не ги управляват активно. Това е като да национализират колата ви, ако не я карате или имота ви, ако не го ползвате, обясни тя.

Няма организация, която да е подкрепила законопроекта. Призовавам този законопроект да не се внася в парламента, допълни тя.

 

Източник:  https://izpravise.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова за „укрепителното съоръжение” на Алепу: Тази наглост надминава всичко до този момент! (ВИДЕО)

Манолова към Борисов: Да дойде на плажа на Алепу с багер

Не оставаме, не оставаме (ВИДЕО)

Разкритие: Собственик на терена в Алепу е агент на ДС и офшорки

Е, няма такава държава: Недовършеният скандален стореж край Алепу - и с издаден Акт 16

 

 

 

 


128263