Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Марешки разкри защо не е чел проектоконституцията

Марешки разкри защо не е чел проектоконституциятаГешев дава психологическа подкрепа на хипопотамчета

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки разкри само пред нашия Фейк бюлетин защо не е чел проекта за Конституция, предложен от ГЕРБ.
Въпреки че не е чел прословутия проект, Марешки нямал нищо против него, затова го и подкрепи с подписите на парламентарната му група. Не го притеснявали техническите подробности с разместени членове и сбъркан национален герб. Това са нормални неща, които се оправят между второ и трето четене, между калинка и даритка, между Барни Ръбъл и Барби Ръбъл... 
"Да не мислите, че Борисов си е чел проекта! - зададе риторична гатанка Марешки. - Аз да не съм по-прост от него? Впрочем цяла нощ четох за Пастернак и много ми хареса как казвали за него: "Пастернака не читал, но осуждаю". И аз така с новата Конституция. Не читал, но одобряю! Който иска, да я чете тая Конституция, на мене и така си ми харесва. Даже стигнах до някои философски прозрения. Конституцията е нещо като плажна концесия. Ние пишем своите ченгелчета и параграфчета по морския бряг, а вълните отмиват следите от нашата законодателна дейност. С времето човек съзнава колко е преходно всичко и почва да цени малките неща в живота като приятелска услуга или пари в брой. В края на краищата аз тоя имунитет не съм го намерил на плажа" - довърши мисълта си Марешки и обясни, че от гледна точка на диалектическия позитивизъм двете страни на палачинката на практика са едно и също нещо. 


***

Главният прокурор днес направи няколко срещи, на които беше извънредно разсеян и всеки път бъркаше мястото и хората, пред които говори. Той се срещна с различни жертви на площадно насилие, но се случиха някои недоразумения. Първо посети ранени полицаи, но се обърка и мислеше, че е на село и трябва да утешава изнасилени дядовци.
"Много лошо, много е тъжно това, което се е случило с вас - каза той на полицаите. - Срамота е точно вас да изнасилват, направо не мога да повярвам, че това ви се е случило. Вие как понесохте изнасилването, какво почувствахте?" - обърна се той към млад полицай с нежно наранено лице. 
Полицаят се извини на Главния прокурор, че никой не го е изнасилвал - и това истински трогна утешителя. 
"Е, нищо, ако те изнасилят, ти ми се обади да дойда пак до вашето село", завърши срещата той. 
После го заведоха при жертви на полицейско насилие, но Главният през цялото време си мислеше, че дава психологическа подкрепа на хипопотамчета.
"Как си моето момче, как си Хипо!" - прояви съчувствие той и щипна по бузата ранен демонстрант с подута глава.
Раненият измуча, а Главният прокурор му направи комплимент за пухкавото (всъщност поддпухнало) хипопотамско телце и лице. 
"Това че хипопотамчета ходят на протести, няма отношение към работата на прокуратурата - утеши ранените бозайници Главният. - Всеки е свободен в изборите си и носи последствията от тях. Закон Божи! Важи и за хипопотами, и за хора, и за всякакви други лица."
След това Главният се срещна с ударена от тротинетка софийска болонка, но ѝ говореше като на учителката си по биология от седми клас. 
Накрая обърка новата правосъдна министърка с говорителката си, но министърката каза, че за нея било огромно удоволствие. 
Огромно удоволствие беше!

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Източник: https://www.segabg.com/


 

135602