Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Мажоритарният собств...
Мажоритарният собственик на “Левски” с трети подпис

Мажоритарният собственик на “Левски” с трети подписМажоритарният собственик на “Левски” Георги Попов вероятно е човекът с най-много подписи в държавата.

Трети такъв се появи от последното акционерно събрание на “сините”, което бе проведено в началото на годината, когато обстановката бе още спокойна.

Парафът, който е положен на списъка на акционерите, наподобява единствено този, който е от отчета на частната му фирма ПВН 2007 ЕООД от 2018 година, който е публичен в Търговския регистър, както и този от събранието на “Левски”. Но не е съвсем еднакъв.

Категорично и двата подписа се различават от този, който бе публикуван върху джирото на акциите в полза на премиера Бойко Борисов в сряда миналата седмица.

Много от феновете видяха в парафа доста злостно послание, защото той прилича на известно съчетание от три пръста с преобладаващ среден.

Попов отново е собственик на акциите на “Левски”, след като в петък изтече срокът на джирото, за да бъде вписан новият собственик в акционерната книга.

Според мнозина акциите не са напускали България, а просто всичко е било в името на шоуто и евентуално да се въвлече премиерът в дълъг съдебен спор. Ако ги бе приел, той фактически признаваше сделката с Георги Попов, и след като ги прехвърли на някой друг, както го призоваваха юристи, можеше да бъде съден за доста сериозна сума пари. В крайна сметка обаче той категорично отказа да ги приеме и така планът пропадна напълно.

В момента акциите се намират в касата на клуба на столичната улица “Тодорини кукли”.

 Подписът на Георги Кънчев Попов от акционерното събрание на “Левски”. На малкото факсимиле са този от отчета на фирмата му ПВН 2007 ЕООД и този от джирото на акциите на “Левски”.

Подписът на Георги Кънчев Попов от акционерното събрание на “Левски”. На малкото факсимиле са този от отчета на фирмата му ПВН 2007 ЕООД и този от джирото на акциите на “Левски”.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/126158