Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Медицинските сестри ...
Медицинските сестри се готвят за мащабен протест

Медицинските сестри се готвят за мащабен протестМедицинските сестри готвят мащабен национален протест, защото не са доволни от преговорите с министъра на здравеопазването относно методиката за определяне на работните заплати. ”Не постигнахме съгласие за стартова заплата от две минимални работни заплати”, съобщи Димитрия Димитрова по БНР.

„Подготвяме голям, грандиозен протест на 15 май в София здравните работници и медицинските специалисти от цяла България. Ще започнем в 14 часа от Министерския съвет с шествие до тук, с блокиране на движението и на възловите кръстовища в София".

"Няма как да бъдат изпълнени исканията, защото не проявиха разбиране, че трябва да бъдем с основни стартови заплати – да започнем всички новозапочнали със стаж, с една основна заплата и оттам насетне да се надгражда", каза още Димитрова.

 

Методиката за остойностяване на труда на медицинските специалисти има за цел да изработи единни правила за определяне на работните заплати в болниците, съобщи председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева след среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Министърът им е представил информация за работните заплати в различните болници.

 

Източник: https://www.mediapool.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Протестът на медицинските сестри - манифест на продънената социална политика (ОБНОВЕН)

Медицински сестри от болницата в Добрич подадоха оставка

Какво здравеопазване, когато цялата ни държава е болна?! Плащаш или гърмиш! Но дори и когато плащаш... пак може да умреш

Протести, напрежение, затворени отделения: защо здравната система дава на късо?

 


95518