Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА...
МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА – МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! <br> Властта се опитва да забрави и „погребе“ Слави Трифонов, заедно с мечтите и надеждите на милиони българи!

МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА – МЕСЕЦ НА ПОЗОРА!
Властта се опитва да забрави и „погребе“ Слави Трифонов, заедно с мечтите и надеждите на милиони българи!Коментар на Вихър Бойчев

Живеем в странни и позорни времена.

Времена, които след време историята най-вероятно ще опише като динамични и носещи промяна.

Времена, в които обаче управляващите използват всички инструменти на репресивния апарат, за да водят окопна война срещу собствения си народ.

Времена, в които властта подмолно и с хитри трикове иска да забрави и погребе Слави Трифонов, заедно с мечтите и надеждите на милиони българи!

Днес ГЕРБ и послушниците около него повече от всякога използват медиите като впрегатни животни, за да воюват с хората и желанието им за промяна, подета от Слави и неговия екип.

Първият залп бе по традиционния способ „цензуриране и омаскаряване“. За Трифонов от началото на референдума (2015 г.) се пишеше безобразно, постоянно и какво ли не от медиите. На два пъти се стигна и до сваляне на Шоуто от ефира на БТВ. Между март и април тази година първото телевизионното предаване бе на два пъти брутално премахвано.

ПЪРВИЯТ ПЪТ (на 27.03), защото Слави си „позволи“ да разпространи отворено писмо до новоизбраните депутати с призив да приемат решенията на националния референдум (Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците, 27.03.2017), поради това, че гласът на 3.5 милиона българи бе потъпкан и захвърлен на бунището за политически отпадъци.

ПРИ ВТОРИЯ ПЪТ, още по-мощно клоаката от жълтите павета се опита да потопи светлите надежди на българите, чрез още по-брутална и смазваща кампания! И за да продължи умишленото убиване на народния устрем за промяна, гилотината на цензурата бе спусната отново на 18 април. Тогава телевизията пусна надпис, че „заявеното съдържание на предаването не отговаря на редакционната политика на медията“ Този път заради даването на гласност на скандала по оста „Васил Иванов – Нова телевизия“. (Свалиха и Шоуто на Слави с Васил Иванов). (Коментар на Слави Трифонов за спряното предаване с Васил Иванов)

Image result for медиите цензурират слави трифонов

За „редакционната“ политика на министър-председателя Бойко Борисов пък едва ли можем да направим по-описателен коментар от това да приложим цитат на едно негово изказване: „Шоуто на Слави” можех да го приключа отдавна, ама не е демократично.” (Борисов: „Защо не цензурират „Шоуто на Слави”?)

Едва ли може да приложим по-ясна и крещяща индикация, че премиерът стои зад цензурата.

И за да не сме голословни ще споменем и пресния пример с безпрецедентния скандал, който Борисов създаде със заплахата си към репортер на телевизия BIT. Заплаха със съд за ЗАДАДЕН ВЪПРОС!?!? (Безпрецедентен скандал! Бойко Борисов заплаши репортер на Би Ай Ти със съд за зададен въпрос)

Но да продължим напред по хронология, защото едва ли се впечатлихте от премиерските заплахи. Да обърнем поглед и към неговите обещания и изказвания. И по-точно към едно изказване в ефира на бТВ, навършило точно една година. На 9.11.2016 година негово премиерско величество, унесен в поредния популистки залп, изхвърли обещанието „Ще работя за референдума на Слави“ и след това правилно побърза да заключи: „Аз по-умен ли съм от 3,5 милиона българи – не съм“.

Ами не сте! И това ужасно много ви плаши! Обещанието бе хвърлено по модела „премиер лъже, медии мажат“, а след него отново си се тръгна по утъпкания път на заклеймяване и опити да бъдат запушени устите на Слави Трифонов и милиони хора. Дълъг и труден път, осеян с лъжи, манипулациии и празни обещания (МЕСЕЦ НА РЕФЕРЕНДУМА – МЕСЕЦ НА ПОЗОРА! България иска своята справедливост!)

За да стигнем до днес, когато управляващите упражняват върховна и фина цензура ,а журналистите автоцензура върху политическото говорене ! Медиите спряха да споменават името на Слави Трифонов, да не обелват и дума за каквито и да било граждански инициативи търсещи промяната, да се правят на слепи и глухи пред гласа на българите и вълненията ни за нашето бъдеще и това на децата ни.

Властта иска и упражнява контрол, за да деребейства над измъчения народ, а един от основните инструменти за тази открита атака срещу гражданите са медиите.

Стигнахме до там, че единственото поле за комуникация и информация остана Фейсбук. Там хората се информират, дискутират, събират и планират. Докато властта и опозицията заедно продължават да се гаврят с референдума.

На този мрачен фон и изчерпвайки всички възможни и законови начини за приемане на референдума, единственият път, останал пред Слави Трифонов след като вървя стриктно по канона на закона, бе обединението на целия народ, настояващ за промяна на системата. Затова и чрез Фейсбук страницата си Трифонов разпространи съобщение от 25.09, че търси способни, смели българи, които да заменят досегашната политическата класа в управлението на страната. (Слави Трифонов с отворено писмо, търси талантливи и морални българи).

На 13.11 Слави направи втората крачка – обяви темите, по които ще дискутира с всички желаещи да променят България. (Слави и хиляди българи говорят за успеха на България!. Тук-там се намериха медии, които да го отразят, но половинчато, едва, едва.

Всъщност новият етап, новото начало бе положено от Слави на 15 септември, след като изтече тримесечният срок, в който Народното събрание по закон трябваше да се произнесе за референдума, съгласно решението на ЦИК. Парламентът обаче пропиля умишлено и последния си шанс да изпълни волята на хората (ГЕРБ и БСП забравиха клетвите си за съобразяване с референдума). Очевидно е, че властниците приеха изявлението на Трифонов като политическа заявка, а това доведе до неистова паника и объркване сред целия ни политически елит!

Шокирани и паникьосани всички вкупом прибягнаха до най-зловещата и същевременно най-безмълвната цензура!

По модела „има човек – има проблем, няма човек – няма проблем“, в последните два месеца името на Слави Трифонов и всичко свързано с волята на 3.5 милиона българи бива заглушавано и натискано под капака на политическата цензура.

След проведен медиен мониторинг става ясно, че в нито един сайт, в нито една телевизия, вестник или радио не бе споменат фактът, че млади българи инициират срещи, търсейки отговор за своето настояще и бъдеще, че стотици граждани в Свищов (Слави Трифонов в Свищов: Имам пълната готовност да застана зад народ, готов да тръгне към промяната!) се изсипаха миналата седмица, за да заявят своята воля за промяна.

Няма ги медиите ! Няма ги! И няма да ги има, когато става дума за правда!

За Слави се пишеше или лошо, или нищо. Едва през последните няколко седмици тук-там се появява някое плахо материалче, но и то добре цензурирано и орязано. Сякаш успелите на деня започват да осъзнават, че той, Слави е сериозен фактор в политико-социалния живот и не могат вечно да го пренебрегват.

Медиите се появяват тогава, когато ги погали златния политически жезъл. Тогава, „просветени“ и опрашени от невиждана мъдрост, те оголват зъби, за да захапят.

И този път захапката не закъсня!

Дойде в момент, в който явно страхът преобърна целия медиен план на задкулисието. Страхът от това, че милиони поискаха промяната, гласувайки на референдума. Страхът от това, че вече хиляди успели българи изразиха своята готовност да работят за бъдещето на своята родина. В момента, когато Слави обяви, че наши сънародници, живеещи в различни краища на света се вълнуват от живота у нас и искат да променят мрачната действителност, политическата шайка изпадна в амок и впрегна пошлата си армада.

Първо блесна геният на позиционирания като областен управител на София член на партията ветропоказател "Атака" - Илиян Тодоров. Въпросният реши да напише писмо до Слави Трифонов. Акт, в който няма нищо лошо, ако слугинажът на Тодоров не се бе обърнал в словоблудство, описващо сънародниците ни като престъпници. Членът на политическата групичка, впила се с цената на всичко в депутатските и общински кресла, изгря с невижданото умозаключение, че за Харвард и Йейл се плащали големи такси, значи нещо на тези хора не им е читаво. Безмозъчно, долно и байганьовско. Хора, потрошили и завлекли милиони държавни пари търсят сметка как се образоват българските деца и от къде родителите им са събрали пари?! Такова е мисленето на крадеца – мисли си, че целият свят функционира чрез кражба и измами. Уви, не е така и скоро всички ще го  разберете по трудния начин! Защото народът няма да търпи повече безобразията ви!

Да се наредят на опашката за политическо опрашване се лепнаха и от един сайт с неясно трибуквено съкращение. В опит да напишат аналитичен материал по темата същите се включиха в хора, „възпяващ“ българите като „дебили“ и поставиха под съмнение нивото на интелигентност на сънародниците ни, явно изхождайки от собствената си несъстоятелност.

ИЗВОДЪТ: Младите хора и техният идол - са „мъртви“ за своите управляващи, „мъртви“ са, защото не са навели главица и не искат повече да са рая в собствената си страна и под игото на така наречения политически „елит“. (След срещата на Слави в Свищов, или за голямото нещастие на медиите)

А в същото време навярно на всеки от вас е направило впечатление как медиите в България отразяват референдума в Каталуния. По изключителен начин, постоянно и с приповдигнато настроение – темата бе първа новина и описвана с най-малки подробности. На другия полюс остана вотът на 3.5 милиона българи и референдумът у нас, който в продължение на една година бе тъпкан, унижаван и не получи никаква гласност, освен обещанията и лъжите на Бойко, Корнелия, Президента, Марешки и разбира се на Валери Симеонов!

Но и защо ли да се отразява нашият референдум? Все пак той, надеждите и воплите на милиони от нас не са част от партийната поръчка! Не са част от партийната сделка за запазване на статуквото...

Вече е безпределно ясно, че самозабравилата се властимаща шайка чрез контрола си върху медиите убива целенасочено устрема на милиони българи и Слави Трифонов, опивайки се да забрани и заличи волята на суверена. Когато обаче срещу теб стоят принципи, стоят надеждите и мечтите на един народ, промяната няма как да бъде спряна. Няма как да не стане! Да не се сбъдне! Въпрос на време е!

А на всички самозабравили се е крайно време да стане ясно едно: Слави Трифонов не е сам, не е един ! И все повече ще стават следовниците му!

Защото народът е с него – жаден за промяна и упование!

Промяна, която ще настъпи въпреки тоталната цензура, въпреки репресиите и рестрикциите. Въпреки властта! А властта направи основна грешка. Историята помни много примери, в които заклеймяваният успява да изплува изпод мракобесната действителност, а опитите да поставиш някого в ролята на изолиран, смачкан и последен в социалната стълбица, често го издига до върха.

България и обединеният наш народ ще достигнат своя връх и ще извоюват своята справедливост на пук на шайката, а в измъчените си и нескопосани опити да заличат Слави Трифонов управниците ще го превръщат все повече и повече в желан идол, трибун и решителен водач.

 

 

 


42062