Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Методи Андреев: Нагл...
Методи Андреев: Наглостта на Борисов достигна нови висоти

Методи Андреев: Наглостта на Борисов достигна нови висоти"Слушах мъдрото слово на първия ни държавен и партиен ръководител Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ. Заради наглостта си, по едно време си мислех, дали не виждам и слушам другаря Тодор Живков. И затова не мога да използвам г-н Борисов. Ще използвам другаря Бойко Борисов", заявява методи Андреев.

"Наглостта му относно хората, които не искаха да гласуват за ГЕРБ, достигна нови висоти. Той обвини тези хора, че те са деца на бивша комунистическа номенклатура. Това е изключително нагло твърдение, което изрича един бивш член на БКП. Нещо повече-той беше охрана на Тодор Живков. Самият той се е хвалел, че се е учил от Тодор Живков. Той присъстваше на откриването на паметника му. Сниман е с видни личности от подземния свят, близки до групировката СИК", каза бившият депутат.

"Този човек има наглостта да ме обвини мен, че едва ли не съм бил син на комунистическа номенклатура. За разлика от неговото семейство, в моето няма нито един член на комунистическата партия. Ами г-н Борисов като говори толкова разпалено по тази тема, искам да попитам дали г-жа Йорданка Фандъкова е била член на БКП? Г-н Красимир Велчев-приятен, добър човек, бил ли е член на БКП? Г-жа Менда Стоянова, която се чуди защо хората мразят ГЕРБ, била ли е член на БКП. Сигурно затова я мразят. Е г-н Пламен Нунев бил ли е член на БКП? Колко кметове на ГЕРБ и депутати са били членове на БКП?", попита Андреев.

"Тази наглост не може да остане без реакция. Да обвиняваш, че едни хора са гласували против очакванията на ГЕРБ, в нещо невярно, е много нагло поведение. За това за мен това не е премиер, а другаря Бойко Борисов. Това е достойният ученик на Тодор Живков. Той беше нагъл и безпардонен. Сигурно в ДБ има хора, чиито близки са били членове на БКП", заяви бившият шеф на комисията по досиетата.

"ГЕРБ много се хвали с това, че е продължила политиката за отваряне на досиетата. И какво от това, когато тази партия прави едно, а всъщност излиза съвсем друго. Тя беше от партиите като БСП и ДПС, която въпреки, че в нейните редици има хора, свързани с ДС, не се отказва от тях, а ги остави в изборните листи. Има ги в общинските съвети, има ги и в тяхната парламентарна група", посочи Андреев.

"Борисов говори за ценностна система. Каква може да е ценностната система на човек, който е бил член на БКП, не е искал да се раздели със своето членство. А когато хората са се вдигнали срещу комунистическия режим, той е бил член на БКП. Той на-вероятно се е променил. Но тази промяна е илюзорна", смята бившият депутат.

"Борисов се хвали с Ф-16 и изгонването на руските шпиони. Да, това е голяма стъпка за България, но те не променят енергийните зависимости на България. Тук Борисов няма с какво да се похвали. Защо, г-н Борисов, не закараш Херо Мустафа на т. нар. „Турски“ ли, „Балкански“ ли, или не знам какъв поток?! Кажи на хората колко време строиш интерконектора с Гърция и за колко време колко си построил от руско-турската тръба през България", призова Андреев.

"Борисов казва, че ние, които сме гласували против ГЕРБ, сме внуци на комунистическата номенклатура. По време на управлението на ГЕРБ и Борисов Румен Овчаров беше представител на държавата в „Лукойл“. Петър Димитров беше в борда на държавното предприятие за съхранение на радиоактивни отпадъци. А пък в борда на директорите на консорциума, който изграждаше злополучния интерконектор с Гърция, се намираше Асен Гагаузов. От „Групата за натиск“ в парламента по време на втория кабинет на Борисов близо година не можехме да сменим тези хора от местата им. Кой стана шеф на БЕХ? Жаклен Коен, известен със своя афинитет към руската енергетика", каза Андреев.

"Как да кажа „браво“ за това, че се мъчи да обясни как е най-големият противник на Русия, защото е хванал двама шпиони. В голяма степен това е "Пунта Мара". Русия реагира много обрано по отношение на изгонването. Русия постъпи тактически правилно за своята имперска политика, но стратегически тя гони своя интерес и Борисов го знае. Русия иска да увековечи енергийната зависимост на България от нейни енергоносители. По „Балкански път“ ще тече 90% руски газ и това е запазено за години наред. Когато правим АЕЦ „Белене“ това означава, че десетилетия напред ще сме зависими от руското ядрено гориво. Енергийните клещи на Русия стягат България. Тактически Русия мълчи, но стратегически настъпва. И двама шпиони Русия ще ги преглътне. Москва разполага с цяла армия от български слуги и шпиони", твърди бившият депутат.

"Защо като е толкова корав, Борисов не каза кой подписа разрешението за преминаване на руския транспортен самолет с военна техника през българското въздушно пространство?! Защо мълчи три-четири дни, след като Владимир Путин унижи публично достойнството ни, награждавайки с орден „Дружба“ Николай Малинов?! Нали е неотстъпчив?!", пита Андреев.

"Манипулацията, че се прави хъб „Балкан“, е опашата. За да имаш хъб трябва да имаш поне два източника. Аз друг източник не виждам, освен „Газпром“. Г-н Борисов, не всички в България са прости хора по неговата координатна система. Има хора, които приемат неговото говорене и виждат, че голяма част от неговата политика не е дясна, а е фалшименто. Борисов разтвори чадър над номенклатурата, забогатяла от приватизацията. Превърна държавата в зависима от монополите и едрия бизнес. Законодателството по времето на Борисов стана такова, че трите държавни монопола-спиртен, цигарен и горивен отидоха в ръцете на едрия бизнес", смята Андреев

"Искам да кажа на Борисов, че аз не съм гласувал за Мая Манолова. Но не обвинявам хората, които въпреки че са десни, са гласували за нея. И ще дам пример-политиката на ГЕРБ зарази България с неизлечима болест. Тя се превърна в тежък карцином-корупция. Тя обхвана всички нива на държавната машина. Това е тежък рецидив на превзета държава от корупцията. Когато в медицината лекуваш карцином, се използва отрова. Химиотерапията е отрова-тя убива човешките клетки. Тези хора, които са гласували за Манолова, са предпочели химиотерапия пред разпространението на този карцином. Затова не упреквам тези хора.

Подкрепих Елена Йончева в искането ѝ да се провери качеството на магистралите. Като строителен инженер зная, че качеството на магистралите в България е под всякакво ниво. Това е мнението на много хора от колегията, които не са се наредили на хранилката на ГЕРБ и не участват в обществените поръчки. Ние сме в тежка зависимост от монопола в строителството. Той е в ръцете на шепа едри олигарси. Ето това искам да кажа на г-н Борисов. Той първо да си види гредата в своето око, преди да търси сламката в чуждото.

Политически игри на Борисов ги знам. И да не се прави на демократ, защото не е. Той не е нищо друго, освен популист", завършва Методи Андреев.

 

 

 

Източник:https://m.fakti.bg/


116471