Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мила герберска карти...
Мила герберска картинка >> ВСС официално: Пламен Георгиев не е поискал да бъде освободен

Мила герберска картинка >> ВСС официално: Пламен Георгиев не е поискал да бъде освободенБившият шеф на антикоруционната комисия Пламен Георгиев все още не е поискал да бъде освободен от длъжност "прокурор", след като преди месец и половина беше назначен от Министерския съвет за консул във Валенсия. Това става ясно от официален отговор на Висшия съдебен съвет до "Сега".

"Във връзка с Вашето запитване Ви уведомявам, че към 20.09.2019 г. в деловодството на ВСС не е постъпвала молба от Пламен Георгиев за освобождаването му от длъжността „прокурор“ в Специализираната прокуратура", посочват от ВСС. Както "Сега" вече писа от Министерството на външните работи са в неведение дали Георгиев може да докаже, че разполага с изискваните по закон езикови умения да бъде консул. От министерството още не са го назначили за служител в дипломатическата служба, защото той все още е прокурор. 

В началото на август ВСС прекъсна лятната си ваканция и се сърба извънредно, за да възстанови Пламен Георгиев на работа в Специализираната прокуратура. Сега обаче, когато сесиите на съдебните кадровици се провеждат редовно, бившият шеф на КПКОНПИ не проявява желание да си подаде молбата за напускане. Междувременно той не ходи и на работа, тъй като е в неплатен отпуск.   

"Сега" многократно опита да се свърже с Пламен Георгиев, но той не отговори на обажданията ни. Георгиев беше принуден да подаде оставка от антикорупционната комисия, след като стана основен участник в скандала "Апартаментгейт". Междувременно КПКОНПИ продължава да няма титулярен началник и се ръководи от зам.-шефа ѝ Антон Славчев - друго име, станало популярно с евтиния си апартамент и голямата си тераса.  Ключови думи: ВСС, молба, освобождаване, Пламен Георгиев, КПКОНПИ, прокурор

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Сертификат №1720. Или Георгиев, кажи си

Станахме за смях! >> Филолог от СУ: Сертификатът на Пламен Георгиев е пълен с грешки, вероятно е превод чрез Google

Лъснаха разминавания в дипломите по испански на Пламен Георгиев (документи)

Сертификатът за испански език на  има 13 правописни грешки

 


113021