Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Милиардите на Борисо...
Милиардите на Борисов стигнаха за 4 дефибрилатора. А с другите лъжи – повече!

Милиардите на Борисов стигнаха за 4 дефибрилатора. А с другите лъжи – повече!Позиция на д-р Спас Валерянов

Информационен сайт „ДНЕС“

 

България разполага само с 4 външни дефибрилатора, като един от тях е в София – във Физическия факултет на Техническия университет, а другите три са на Планинската спасителна служба. Това стана ясно по време на Кръгла маса за повишаване на информираността на обществото за сърдечния арест и възможности за прилагането на своевременна дефибрилация от немедицински лица с помощта на автоматичен външен дефибрилатор. Организатор на инициативата е БЧК.

 

Image result for Кръгла маса за повишаване на информираността на обществото за сърдечния арест

10 000 българи годишно загиват от сърдечен арест

 

„Дефибрилаторът в столицата е закупен със средства, събрани от акция за връщане на стари акумулатори“, каза Марияна Манушева от фондация „Първите три минути“.

Голяма мизерия в 21 век! А наскоро премиерът Борисов най-нагло заяви на Световния конгрес на кардиолозите в София, че дава милиарди за здравеопазване.

Къде са тези милиарди и как по-точно ще ги усетим, когато умираме през 2019 година от липса на навременна първа помощ. В някои държави от Източна Европа има общо 150 хиляди автоматични външни дефибрилатора. Къде са 4, къде са 150 хил.? Няма място за сравнение.

С цялото ми уважение към здравето на когото и да било, защото то е безценно, ще припомня, че когато пред около 2 седмици председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пострада при пътен инцидент, тя незабавно беше откарана в правителствената болница с хеликоптер. За колко от нашите останали сънародници ще бъде осигурено това? Колко хора умират всеки ден по пътищата, при нелепи инциденти на работното място, в домовете си, само защото не е дошла Спешна помощ навреме?

Как очаквате да ви вярваме, че мислите за нас, за нашето равенство пред законите, пред болестта, пред смъртта, пред живота, при положение, че неравенството между нас и вас се вижда от километри.

 

Image result for БОРИСОВ, хората злоупотребяват с болнични, като ги ползват, за да ходят за гъби

Борисов плаши с арести за фалшиви болнични


Най-безочливо премиерът твърди, че хората злоупотребяват с болнични, като ги ползват, за да ходят за гъби! Има ли представа Борисов в какви условия работят и живеят хората в 21 век в държава-членка на Европейския съюз? Има ли представа как всъщност всекидневно злоупотребяват с правата ни? За каква честност говорим, за какво равенство???

Наглостта ви е безгранична, "скъпи" управляващи! Подигравате се с нас, с живота ни! Демонстрирате вашите права, права на лукс, високопоставеност и недосегаемост, а очаквате от нас да ви гласуваме доверие, когато преди изборите се сещате да се покажете колко земни сте и близки до вашите избиратели. Никой никога не ви е вярвал, че мислите за нас. За себе си мислите, за следващия си мандат и колко да заграбите, като залогът са нашите права за нормален живот и оцеляване. Пожелавам ви един ден да сте на наше място и да изпитате целия гняв, който ние изпитваме. Цялата насъбрала се омраза. Мразим ви, скъпи управляващи и ни писна безкрайно много от вас. Вървете си!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

По образованието и здравеопазването ще ни познаете

Бедността Е порок, а здравеопазването стана... здравеоПОГАЗВАНЕ!

Оставка, Ананиев >> Около 250 000 души годишно умират от смърт, която е могла да бъде предотвратена

Какво здравеопазване, когато цялата ни държава е болна?! Плащаш или гърмиш! Но дори и когато плащаш... пак може да умреш

  

Image result for Кръгла маса за повишаване на информираността на обществото за сърдечния арест

БЧК организира кръгла маса за използването на автоматични външни дефибрилатори в България при сърдечен арест

  

 Image result for rotorcraft

 

113677