Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Младен Маринов, манипулацията и политическото угодничество

Младен Маринов, манипулацията и политическото угодничествоНовият шеф на МВР Младен Маринов не спира да се къпе в пиар. Нещо като пир по време на чума, ще кажат по-възмутените. Министърът, подозиран за връзки с Мето Илиенски, побърза да изгрее на небосклона като изключително вещ в криминалистиката, с признанието, че журналистката Виктория Маринова не е убита заради работата й.

Ако е така и си решил да кажеш „а“, то  си длъжен да продължиш. В противен случай професионално олекваш с последвалите обяснения от страна на полицията, че се работи по всички версии.  Нещо повече-превръщаш се в манипулатор, защото се опитваш да насочиш вниманието на обществото в посока, угодна и удобна на властта. За да изглеждат убедителни думите на Маринов, МВР изтипоса пред обслужващите медии русенски криминалист, приличащ на мутра от 90-те с дебел ланец и прилепнала тениска, който да повтори казаното от началника. Представителите на системата може и да се прави за причината, довела до трагедията. Но винаги буди подозрение, когато  някой отговорен фактор се изправи до „топлия труп“, за да издига версии и да изключва едно или друго предположение, и то преди разследващите да са си казали думата.

 

Нали самите ченгета ни убеждават, пък и прокурорите, че няма как да сме сигурни в нещо, докато не се открият категорични доказателства за това. Прибързаните думи много често са поставяли разследващите в неловка, дори смешна ситуация. За справка-груповото убийство в Нови Искър и тройното „убийство“ на Делян Пеевски. И тук Младен Маренов има защо да събра попарата.   Като бял ден е ясно, че министърът тича преди вятъра и иска да парира всички опити да се представи жестокото посегателство на красивата Виктория като опит да се запуши устата на смелата и разследваща журналистика. С една дума-опитва се да угоди на политиците. Играе за техния лагер, а не за обективната истина, която както знаем, най-трудно си проправя път.   

 

Тази практика е отколешна за МВР.  Спомнете си убийството на пиарката на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова през 2015 година. Корифеите-криминалисти, барабар с техните началници веднага извикаха: Убита е заради финансови и икономически интереси. Е как става този номер-и до ден днешен няма задържан за показното убийство, пък се  знае за какво са я екзекутирали?!  Манипулация или лъжа, преценете сами. Дали ни правят на будали, също се сетете.

 

По аналогичен  начин побързаха да ни обяснят защо беше публично убит бизнесменът Петър Христов. Вероятно, за  да не се разровим в близките му контакти с ГЕРБ и начина, по който е взимал обществени поръчки, веднага ни лансираха тезата, че е ликвидиран защото преди много години завел свидетел срещу „Килърите“ и „Наглите“.   Мина много време, докато се разбере, че тази версия издиша и няма нищо общо с реалността. Цирк имаше и покрай стрелбата с последвалата смърт на данъчния Иво Стаменов. Всички министри излязоха, за да ни убедят, че държавата ще накаже убиеца, задето е решил да накаже жестоко Стаменов за работата му. И какво-нищо. Имаше арести, ама не били тези хората. Станала грешка.  После други арести-тези пък го следили само. Ама за какво и как-ни дума, ни вопъл. А за странните документи, открити в дома на данъчния-пълно мълчение. 

 

Ясно е, че хората около Младен Маринов искат да излъскат имиджа  му. Има за какво да се стараят, разбираемо е. Хубаво е да му напомнят обаче, че има само една крачка от манипулацията до  лъжата. И че, ако веднъж си се о..ал, доверие не се печели като тичаш преди вятъра. Още по-малко, когато Виктория си е отишла.   

Източник:https://frognews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Очаквайте скандално гърчене на Младен Маринов в „Евродикоф“ за Мето Илиенски!

Каракачанов май се чалдиса:  щял да ликвидира престъпността

Скандални въпроси към . Не само за Мето, а и за Арбен Хавальов

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Започнаха ликвидирането... на неудобните! ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

Убиват ви и ви грабят? Да, ама на Волен жената е обидена...

 

 

 

78248