Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Младежите на „ДНЕС“-...
Младежите на „ДНЕС“- Смолян даряват Коледно настроение в Дома за възрастни хора в с. Фатово

Младежите на „ДНЕС“- Смолян даряват Коледно настроение в Дома за възрастни хора в с. ФатовоВ навечерието на Рождество Христово Младежката организация на доброволците на Гражданско движение "ДНЕС" с областен  координатор за Смолян Златина Узунова,  организираха Коледно тържество в домът за възрастни хора с. Фатово.

 

За да се осъществи този празник помогнаха областния управител на  Смолян г-н инж. Димитър Кръстанов и г-н Арсен Арамаис Амбарцумян - член на Управителния съвет на доброволците на Движението в града.

 

Беше изнесена богата музикална програма от акордеониста  и корепетитор на ФА "Родопа" маестро Никола Романов, Златина Узунова - солист на ФА "Родопа" и "Големите Български гласове - София", Детска формация "Орфееви Звуци" при НЧ "Христо Ботев-1871" гр. Смолян. С помощта на г-н Кръстанов и г-н Амбарцумян беше организирана и почерпка с много коледни изненади за всички живущи в домът. Щастливите и развълнувани възрастни хора изпратиха доброволците на „ДНЕС“ със сълзи в очите. Раздялата беше сърдечна, с обещание за среща  отново в най-скоро време.  

 

22.12.2013 

 

 

Домът се намира в с. Фатово на около 20 км от гр. Смолян посока гр. Рудозем, в него са настанени 90 възрастни хора от цяла България. Около 13 от тях са лежащи и със 100 % чужда грижа. За радост тази проява беше отразена в местната преса в-к "Отзвук".


486