Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / МОЩЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ...
МОЩЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ РАДЕВ: Окупират президентството утре - искат импийчмънт, след като държавният глава погази Конституцията и буни страната(СНИМКА)

МОЩЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ РАДЕВ: Окупират президентството утре - искат импийчмънт, след като държавният глава погази Конституцията и буни страната(СНИМКА)МОЩЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ РАДЕВ: Окупират президентството утре - искат импийчмънт, след като държавният глава погази Конституцията и буни страната(СНИМКА)

За две години Радев успя да наложи невиждан хаос в отношенията между институциите, бламира парламента и кабинета, не спазва Конституцията и йерархията на властите, лобира за изтребителите "Грипен". Чашата преля преди дни, когато на своя глава изрази мнение от името на страната ни по повод кризата във Венецуела. 

Скандалът бе огромен, тъй като за пръв път толкова брутално някой на "Дондуков" 2 гази Конституцията и не се съобразява с нейните разпоредби - международните позиции да са изработени от изпълнителната власт. Припомняме, че куп юристи и експерти по конституционно право бяха категорични, че за подобен акт парламентът може да стартира процедура по импийчмънт (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). 

Именно това е и целта на протестиращите утре, които точно в 16 ч. се събират пред президентството. Мотото на протеста им е "Да изгоним Румен Радев от президентството". 

 

Източник: https://pik.bg/

 

 
89328