Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / МВР пуска свои да сл...
МВР пуска свои да слухтят сред протестиращите срещу Гешев

МВР пуска свои да слухтят сред протестиращите срещу ГешевМВР е вдигнато на крак заради протеста тази вечер срещу издигането на Иван Гешев за главен прокурор. Това научи Фрог нюз от източници във вътрешното ведомство.

Създадена е стройна организация за внедряване на цивилни ченгета сред протестиращите. Задачата им е да слушат разговорите на хората, да долавят техните настроения и планове, както и да снимат. Друга важна задача е да се проследи дали на събитието ще се появят служители на МВР, прокуратурата и други държавни ведомства. Целта е, ако се установи подобно нещо, да се упражни натиск върху „непослушните“. В плана за заснемането са включени и медиите, близки до властта. Не е изключено по модела на предходния протест миналия четвъртък пред ВСС, да се стигне и до провокации. В слухтенето е впрегнат и агентурния апарат на ведомството, категорични са източниците ни. 

Те съобщиха, че е дадена вътрешна депеша в МВР всички акции оттук насетне, без значение от мащаба им, да се „промотират“ от Иван Гешев. Целта е да му се „извая“ медиен образ на борец срещу престъпността. По думите им моделът е изцяло взаимстван от времето, когато главен секретар на МВР бе Бойко Борисов. 

Припомняме, че вторият протест срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор ще се проведе от 18,30 ч. днес пред Съдебната палата. 

 

Източник: https://frognews.bg/novini

 

 

 

 

108218