Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / МВР работи по всички...
МВР работи по всички версии за убийството на журналистката от Русе

МВР работи по всички версии за убийството на журналистката от РусеРаботи се по всички версии за убийството на 30-годишната жена в Русе - включително и такива, свързани с професионалната й реализация и с личния й живот. Това заяви на извънреден брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

 

Сигналът за откритото тяло на Виктория Маринова, която е административен ръководител на телевизия TVN и водещa на предаване, е подаден в 14,18 часа вчера от гражданин.

 

Заместник-директорът на полицията в Русе Илиян Енчев обясни, че трупът е намерен в обрасла с растителност зона- на крайбрежната алея до тенис кортовете.  На няколко метра от него са открити и вещи на жертвата - черен ластик за коса, както и маратонката й.

 

Георги Георгиев каза, че са извършени огледи и претърсвания, иззет е нейният автомобил, разпитват се свидетели. Колата не била в близост до мястото, където е открито тялото, но било установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата й, както и част от дрехите. Полагат се всички усилия, за да се установят къде се намират тези вещи.

 

В разследването участват и служители от криминалния отдел към ГД "Национална полиция". Окръжният прокурор на Русе обясни, че Националният институт по криминалистика и криминология вече изследва веществените доказателства, открити на място, като в кратки срокове се очакват заключения от тях, за да има по-голяма конкретност и разследващите да са по-ефективни в работата си.

 

Смъртта била причинена от удари в главата и задушаване. "По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", обясни Георгиев.

 

Началникът на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в Русе гл. инспектор Николай Кожухаров поясни, че има вероятност версията, свързана с професионалната кариера на жената да отпадне на по-късен етап от разследването.

 

Все още не е установен извършителят на убийството на 30-годишната жена от Русе, каза за „Фокус“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

 

Тя обясни, че окръжният прокурор е посетил местопроизшествието веднага след подаването на сигнала. „Окръжните прокурори са работили през цялата вечер съвместно с МВР. Полагат се максимални усилия за установяване на извършителя. Знаем коя е жената и с какво се е занимавала. Но засега нищо не трябва да се съобщава, за да не попречим на разследването“, каза Арнаудова.

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Полицаи за убитата журналистка: Не помним друго толкова брутално престъпление в Русе

В уж „спокойна и сигурна“ България* >> Жестоко убийство на 30-годишна бизнесдама в Русе, жертвата била изнасилена, душена и обезобразена (СНИМКА)

Кой лъже за размерите на престъпността - МВР или прокуратурата?

Тебе ти е ред, кмете..., имаш пълна чаша с мед!

Личните карти - новата-стара далавера за милиони

Вълчо е невинен! Татко му е свой..., а и избяга!

Какво знаеш, Деси? (ОБНОВЕН)

Затворници на свобода – бели кахъри в черни дни

Ще се мре или да... (Обновен)


78150