Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / МВР-шефове търсят ко...
МВР-шефове търсят кой да опере пешкира след гафа с Пелов

МВР-шефове търсят кой да опере пешкира след гафа с ПеловВалентин Радев е разпознаваем, въпреки превръзката на окото. Брадата на Пелов, обаче се оказа препъни камък за ченгетата. Шефовете на МВР търсят кой да опере пешкира за гафа с избягалия затворник Владимир Пелов. Докато полицията го издирваше под дърво и камък, той загина „геройски” при престрелка с друг кримигерой в центъра на Ботевград.

Вътрешният министър Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов са отишли на крак в районното в Ботевград. Местните ченгета допуснаха пред Фрог, че по всяка вероятност те ще го отнесат. Уточниха, че всички мероприятия по залавянето на опасния престъпник са били координирани от Главна дирекция „Национална полиция”. Именно от там са идвали нарежданията как да се действа спрямо Пелов.

Междувременно в пеевските медии, които иначе служат като ветропоказател за намеренията на властта и модела КОЙ, се появиха поплювки срещу Валентин Радев във връзка с инцидента в Ботевград. Реално, обаче не той, а професионалното ръководство на МВР в лицето на главния секретар Младен Маринов, пряко отговаря за оперативната работа. Така се разбра, че Радев може във всеки един момент да бъде принесен в жертва, в името на това Младенов да остане непоклатим на поста си. Разбра се, че по-мил за модела КОЙ е не Радев, а Младенов.

Обичайно в кризисни моменти като стрелбата в Ботевград, се очаква да бъдат наказани хора на ниско ниво. По подобен начин ведомството реагира и при трагедията в Лясковец, при който загина командосът Емил Шарков. Ръководителите на акцията „се отърваха” с повишение и нова политическа кариера.

Хората, които са треперят от Владимир Пелов се питат защо ятаците му се разхождат необезпокоявани на свобода. Те са категорични, че след смъртта на Пелов ситуацията е станало още по-напрегната. Убедени са, че аверите му ще се опитат да отмъстят.

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Смъртоносна стрелба - мъж е убит в Ботевград, твърди се, че е затворникът Пелов

Полицията идва! Моля, престъпниците да чакат на адрес!

Писмото... на техния позор!

Внимание! Милицията идва!

Една чистачка срещу цялата държава, която отдавна се срути...


65912