Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Мъж загина, докато с...
Мъж загина, докато се опитва да пресече залят от вода път във Франция

Мъж загина, докато се опитва да пресече залят от вода път във ФранцияЕдин човек загина при наводнение в Южна Франция, докато се опитвал да пресече с кола залят от вода път, съобщи днес префектурата на департамента Вар

Според местните власти това се е случило в град Сент Антонен дьо Вар. Служители на полицията открили автомобил, повреден при опит да пресече наводнен път, движението по който било забранено, съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер, цитиран от БТА.

"В колата е имало двама души, единият от тях е открит без признаци на живот, а на другия е оказана помощ от спасителната служба", съобщи префектурата.

Националната метеорологична служба "Метео-Франс" обяви вчера в департамент Вар предпоследно ниво на тревога във връзка с наводнението, предизвикано от поройни дъждове. Според синоптиците тази година октомври е най-дъждовният месец в историята на метеорологичните наблюдения. През последните 36 часа във Вар са паднали 160 мм валежи, което значително превишава месечната норма.

Префектурата на департамента препоръча на местните жители да проявяват пределна бдителност и внимание. Във връзка с наводнението са мобилизирани над 200 спасители, които помагат на населението. През изминалата нощ в общините Фрежюс и Драгинян са евакуирани над 300 души.

 

Източник:https://www.24chasa.bg/


80292