Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / На 21-ия протест на ...
На 21-ия протест на „ДНЕС“ и Фейсбук група „Не на данък паркинг“ пред Столична община се присъединиха десетки майки с колички

На 21-ия протест на „ДНЕС“ и Фейсбук група „Не на данък паркинг“ пред Столична община се присъединиха десетки майки с количкиНа 21-ия протест на „ДНЕС“ и Фейсбук група „Не на данък паркинг“ пред Столична община срещу разширяването на зоните за платено паркиране в София се включиха десетки родители с деца в колички. Те настояват за достъпна архитектурна среда, здрави тротоари и улици, място в детска градина за всяко дете и прозрачност при управлението на средствата на софиянци!

 

Протестното шествие тръгна от пл. Славейков и се насочи към Столична община. За 21-ви пореден път гражданите издигнаха протестни лозунги с искания за диалог със Столична община и чуваемост от страна на чиновниците. Протестиращите отново настояха за спиране на крайно несправедливата, незаконна и неотговаряща на покупателните възможности на хората Наредба за паркиране в София.

 

Този път останалите протестиращи бяха със затворнически шапки на главите си като символ на дискриминацията, която новата наредба за паркиране в София налага над гражданите.

 

„В затворници ни превърнаха – затворници в собствените си домове и заложници на собствените си автомобили. Високомерието и наглостта на общинарите няма граници“, недоволстваха участниците в протеста. С викове „Тошев вън!“ те за пореден път поискаха оставката на шефа на столичната транспортна комисия Радослав Тошев.

 

Пред сградата на общината отново се изказа Гергана Владкова от фейсбук групата „Не на данък паркинг” и тя каза, че „Няма да спрем да се борим с реката, който се налага върху живущите в центъра – ние искаме диалог с Общината, който незнайно защо ни се отказва, но ние не се отказваме! Не на данък паркинг!”

 

Галя Николова от ДНЕС се обърна към протестиращите с думите, че „Това е само началото и презонирането ще продължи и ще обхване цяла София и всички софиянци ща са пострадали от Наредбата”

 

Майките, които също се включиха в протеста настояха за достъпна архитектурна среда, вкл. здрави тротоари и улици, детски градини за всички деца и прозрачност при управлението на средствата на софиянци. „Децата ни се спъват и се нараняват по разбитите тротоари. Налага ни се да се движим на слалом покрай безразборно поставените колчета“, негодуваха майките. 

 

Още по темата:

 

Протестите срещу Синята зона продължават

 

Нова подписка и шествие срещу Синята зона

 

Протест със затворнически шапки срещу рекета на общината

 

Столичани със затворнически шапки срещу „синята зона"


3290