Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В неделя на Евроизбо...
В неделя на Евроизборите можем да направим най-важното – ДА ГИ НАКАЖЕМ! (ОБНОВЕНО)

В неделя на Евроизборите можем да направим най-важното – ДА ГИ НАКАЖЕМ! (ОБНОВЕНО)Информационен сайт „ДНЕС“

 

Дойдоха и  Евроизбори 2019-та. И слава богу!

Този път предизборният цирк надхвърли всичко видяно досега. Но и ситуацията в България е невиждана. Поне в последните 10-ина години.

Унищожителните скандали свързани с министри, депутати, висши шефове и премиерът, вещаят ниска активност и лоши резултати. Управляващата партия, занемарила всякакви морални стандарти изведнъж видя дебелия край на народното недоволство и се хвърли в отчаяни опити за спасение и... още власт. Тази така сладка власт.

„Апартаментгейт“ „къщите за гости“, братовчедите, „забравените“ имоти в декларациите отвратиха обществеността и накараха „виновните“ да запретнат ръкави и да се втурнат презглава да пазят рейтинга, топлите си местенца и придобивките.

Познато, както преди всички избори, Бойко подкара собственоръчно джиповете из лунната повърхност на магистралите, хвана кирки и лопати, откри заводи, функциониращи от 2001-ва. Обещаха на всеки град море, раздадоха пари на мало и голямо, което изпищя..., дадоха и хиляди обещания. Неспирни обещания!

Панически управленски атаки и... малоумие! Демагогия срещу демагогия и лицемерие след лицемерие!

А народът? Народът, отвратен от всички партии, от Статуквото, от случващото се в тази държава..., лута се какво да прави на 26 май!?

Народът може и е длъжен да направи едно - да даде своя знак на политиците! Да покаже кои са недостойните, престъпниците в неговите очи. Тези, които трябва да си заминат! ДА ГИ НАКАЖЕ! Да каже, че повече така НЕ може!

Социологическите агенции с традиционните си предизборни манипулации са във вихъра си. Допреди десетина дни, БСП водеше на ГЕРБ, днес палачинката се обърна и се внушава точно обратното, както и че благодарение лично на другаря Бойко Борисов, партията му вече е с едни гърди напред... и ще продължи да мачка.

Електоратът вярва ли на социологически агенции? Електоратът вярва ли на безсъвестните лъжи на Премиера и неговата власт ? Електоратът вярва ли на оставки, без последствия - съд и наказания? Електоратът вярва ли, че има алтернатива на политическото статукво? Електоратът ще накаже ли ГЕРБ като гласува за други или  за БСП? Електоратът има ли, вижда ли алтернатива в лицето на малките партии?

Поглеждайки в избирателната бюлетина положението е – или гласуваме за ГЕРБ, или за БСП! Средно положение като че ли няма. Или по-точно, предпочитайки една от уж алтернативните партии, всъщност даваме своя глас за съюзници или най-малкото креатури на Борисов и Цветанов.

ВМРО, НФСБ и Атака – сегашните коалиционни партньори на Борисов от почти разтурения вече т.нар. Патриотичен фронт са взели–дали. Продават, купуват, размахват златен среден пръст, осребряват всичко. 

Воля на Марешки – откровена патерица на ГЕРБ, която заедно с истинския коалиционен партньор на ГЕРБ – ДПС, здраво и неотлъчно крепят властта на 3-то правителство на Бойко Борисов.

Отвън, сякаш забравили как две години управляваха и подпираха режима на Борисов загряват бившите съюзници от разпарчатосания бивш Реформаторски блок, в лицето на "Демократична България" с водач Радан Кънев, включваща "Да България" ДСБ и Зелените.

Когато си управлявал 10 години трябва да можеш и да си понесеш последствията – хубави или лоши. Сигурно в това се корени големият страх обхванал ГЕРБ и Бойко Борисов. Неистовите усилия и впрегнат народ, за да „избутат“ 26 май!

Как ще се отразят резултатите от Евроизборите на кабинета Борисов 3? Ето това е въпросът!

Всеки от нас е длъжен да бъде умен, отговорен и да отиде да гласува.

Всички партии са еднакви, от едно котило, играят задно и печелят заедно. И после разпределят. Но... няма и накъде. Мнозина и в чужбина, и в Родината, поради липса на реална, истинска алтернатива и напук на вече мразения ГЕРБ, ще идат от нямай къде и ще гласуват с кърпа вързана на очите за... БСП! Иначе гласовете се разпиляват. Или пък просто хората няма да гласуват. Няма и за кого...!

Въпреки това! На 26 май имаме макар и минимален шанс да поставим началото на Промяната!

Да дадем път на младите и успелите.Една листа с млади, енергични, амбициозни момичета и момчета.

Да сложим край на една пагубна ера.

Да спасим себе си и държавата!

Да си правим ли труда да изберем въобще по-малкото зло..., пък после ще дойде и истинската алтернатива. Новото и различното! Заслужава ли си въобще...?

Преди броени дни, австрийският канцлер Себастиан Курц поиска предсрочни парламентарни избори "възможно най-скоро", след като крайнодесният му заместник и коалиционен партньор Хайнц-Кристиан Щрахе беше принуден да подаде оставка в шумен корупционен скандал базиращ се на видеозапис.

"Независимо от методите, при които е направен записът, съдържанието му е красноречиво", каза младият австрийски канцлер. Нямаше спасителни оставки, проверки за автентичност, разследване... Има си правила! Щом си гафил или тафил - вън!

Ето това е разликата между България и Австрия. Между България и Европа, в която уж сме вече толкова години... 

И затова нека ги накажем на 26 май..., всичките! Заслужиха си го. Отдавна.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

На гърба на народа си правят кампанията, за сметка на народа излиза управлението им! (ОБНОВЕН)

Дойде ли време за Restart, разплитане и съд на всички политици - участници в аферите на грабителския преход!? (ОБНОВЕН)
Борисов лъже. Безобразно. Кое не ви е ясно?

 

Кой какво направи в кампанията за евровота 

Image result for germany and european union

Резултат с изображение за път на младитеРезултат с изображение за път на младите

Резултат с изображение за Евроизбори 2019

 100284