Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / На фона на катастроф...
На фона на катастрофалните си резултати >> Фандъкова ще анализира “комплекс от фактори“ за да реши ще се кандидатира ли за кмет

На фона на катастрофалните си резултати >> Фандъкова ще анализира “комплекс от фактори“ за да реши ще се кандидатира ли за кметВече 10 години работя като кмет на София, явявала съм се три пъти на избори – това са тежки мажоритарни избори, където заставаш със своята биография, с това, което си свършил, с визията си, с плановете си и най-вече с гаранцията, че можеш да реализираш тези планове. Това е комплекс от фактори, които ще анализирам внимателно, и тогава ще взема своето решение, и ще го обявя публично. Това коментира в събота пред бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова, попитана дали отново ще се кандидатира на местните избори тази есен.

Споровете около подробния устройствен план на Борисовата градина тя коментира така: ”Грижата и инвестициите, които правим през всичките тези години за парковете и градините, показват ясно моето отношение и нашата политика по отношение на парковете и градините в София. Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха”.

“Днес парковете са пълни с хора, с деца… Продължаваме това поддържане. Тази грижа означава да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно за това решихме, че трябва подробен устройствен план. В проекта има план за изграждане на нови обекти, които според мен няма нужда да се изграждат”.

Тя припомни, че между 1997 година и 2005 г. части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски дружества.

“Не е лесно да направим частната собственост общинска. Това е битка. Ние ще я водим. За 4 обекта се работи да се възвърнат на общината и да не се отдават отново под наем. Вярвам и ще работя за това, да си върнем тези пространства”, уточни кметът.

Относно критиките на общински съветници към подробния устройствен план на Борисовата градина Фандъкова напомни, че тече обществено обсъждане на проекта, в което може да се включи всеки. Също, че планът ще влезе в сила, след като бъде гласуван от Столичния общински съвет.

За плановете за ремонт на стадиона на ЦСКА в Борисовата градина кметът каза, че спортните съоръжения имат място в градината и трябва да бъдат реконструирани, но само в границите, в които са в момента, без разширение. За това тя се е договорила с министъра на спорта Красен Кралев.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.mediapool.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Няма фъндък за... Фандъкова!

Фандъкова, Освободителната война е продължила 300 дни, а ремонтът на ”Графа” - 384!

Гор-чи-во! Бетонни пейки свързват Фандъкова и Пеевски завинаги103857