Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / На сред хаоса с COVI...
На сред хаоса с COVID кризата Борисов с нови хвалби >> Всички заводи продължават да се разширяват... (ВИДЕО)

На сред хаоса с COVID кризата Борисов с нови хвалби >> Всички заводи продължават да се разширяват... (ВИДЕО)Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара


Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в завод за военни коли край Самоков, става ясно от видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Дотук за бизнеса сме дали 1 млрд. лева. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват за радост и има инвестиции“, заяви Борисов.

 

"Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20. До тук за бизнеса през социалното и икономическото министерство - 1 милиард. Безработицата я държим. Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват", поясни Бойко Борисов. 

 

Единият реактор в АЕЦ „Козлодуй“ работи само за загубите, които имаме по мрежата, трябва да има енергийна ефективност,  каза премиерът Борисов.

„За тези няколко месеца, в които живеем с коронавируса, ми се струва, че тази пандемия е от години. Просто ни съсипа“, заяви Борисов. По думите му с тези затваряния на държавите положението е лошо. „Хем не се дават никакъв реален ефект за заболяването, хем се нанасят огромни щети на бюджетите“, каза още той.

Премиерът разгледа завода и обсъди с директора му производството на автомобили и техника. В завода се произвеждат и лед осветителни тела, които могат да бъдат приложени за улично осветление в общините.

 

"И събота и неделя се работи", зарадва се се премиерът. Той уточни, че програмата е в подкрепа на бизнеса и общините. 

"В Египет с такава кола ме посрещнаха. И в Саудитска Арабия са такива", каза Борисов като видя един от автомобилите. 

 

Борисов посъветва собственика да направи среща със Сдружението на общините в България и да проведат разговори за внедряването на LED осветление в населените места в страната, за да се пести енергия.


„Единият реактор в АЕЦ „Козлодуй“ работи само за загубите, които имаме по мрежата. Трябва да има ефективност“, добави Борисов.

 

Правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ след посещението си в завод за военна техника край Самоков.

„Правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване, които ще допринесат за успешното изпълнение на техните задачи. Даваме и възможност за участие на предприятия от българската отбранителна промишленост в производството, обслужването и ремонта на придобитото въоръжение и техника. Едно от тези предприятия е "Самел-90" в Самоков, което изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия“, посочи Борисов.

 

Очаквайте подробности!

 

 

 


 

Борисов: Всички заводи продължават да се разширяват


 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

 140808