Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Национална стратегия...
Национална стратегия за заличаване на България

Национална стратегия за заличаване на БългарияПозиция на Катинка Илиева, Разград

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Тъжна тенденция се развива в клета майка България. И тя е отдавна. Управляващите се превърнаха в безчовечни роботи, програмирани да смазват и лъжат поданиците си. След като изгониха младите, след като обещаха предизборно 300 лв. минимална пенсия..., сега е ред да пресират окончателно и възрастните хора.

Поредният управленски гений в парламента – „министър-председателят“ по икономическата и демографската политика Марияна Николова откри решение за бедността сред възрастните хора – ще ги стимулира да работят...!?

Така вместо да намерят цаката на демографската криза, сигурното в случая е съвсем друго – заемайки с възрастни хора и последните свободни работни места стимулират емиграцията на младите. А и нали си представяте как заставяте майка си, която е на 76 години да ходи да работи, за да си изкарва допълнителни пари към мизерната пенсийка. Или баща ви, който цял живот е блъскал и плащал, за да има пенсия, да търси работа като охрана на склад, за да си плати тока или парното. Или да си купи 5 кубика дърва.

Около 100 хиляди са пенсионерите, които работят, от тях – 95% са над 65 годишна възраст. На всичкото отгоре, преди няколко месеца парламентът отхвърли предложението за преизчисляване на всички пенсии за трудова дейност, и така отново попари надеждите на стотици хиляди възрастни хора. 

 

Related imageImage result for беднотия, ниски доходи

 

Статистиката сочи, че към края на 2018 общият брой на хората над 60-годишна възраст е 1 млн. и 973 хил., близо 30 % от общия брой на населението... и по-голямата част от тези хора живеят в бедност. Те не вярват отдавна в пенсионна реформа, те не се подлъгват и на подаянията, наречени коледни или великденски добавки. Пенсионерите знаят, че имат най-ниските пенсии в целия ЕС, и това е факт.

Тъжното е, че възрастните хора са обезнадеждени, социалната и здравна политика целенасочено ги обрича на ранна смърт. Наглите управленци не пожелаха да преизчислят пенсиите с мотива „непосилно за държавния бюджет“, защото са необходими допълнително 560 млн.лв. за цялата 2020 г. За изтребители, разбира се, имаше близо два милиарда лева, но за пенсионерите няма. Те са ненужни, пасив са за управляващите...

Имайте страх от Бога, господа управляващи!

И помнете, че колелото се завърта – днес може да сте откраднали много и да сте подсигурили старините и вашите, и на цялата рода... Но след години децата ви ще бъдат пенсионери, и тогава ще ви проклинат за безотговорното отношение, което сте проявили, когато сте имали власт.

Бог да ви е на помощ тогава!

 

Бесни страшни пенсии... и

Цинизмът на обединените лъжци!

 

Image result for бедност Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от изображението за Беднотия 

 

Над милион и половина българи разполагат с по-малко от 350 лв. на месец


  

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Бедност та бедност! Отвсякъде (ОБНОВЕНО)

Всеки втори лев, похарчен от държавата, отива на вятъра

Смразяваща, грозна бедност! 50% от българите живеят с 390 лв.

Ножицата на Борисов „изряза“ бедна България

Бедност! 50% от българите живеят с 390 лв.

Твърдо сме на дъното* >> България е първа в ЕС по брой на хората в риск от бедност, 30% живеят в тежки материални лишения

Великите заблуди >> От 1 януари 2019 г.: заплатите нагоре, данъците - същите

Живият пламък на догарящата свещ и... българския народ!

Похвално слово за българския пенсионер–мъченик

 

 

 

 


116511