Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Над 11 000 и баскетб...
Над 11 000 и баскетболен ас викат за Словения срещу волейболистите на България

Над 11 000 и баскетболен ас викат за Словения срещу волейболистите на БългарияОсвен със словенските волейболисти българските национали ще трябва да се справят и с горещата атмосфера в зала “Дворана център Стожице” в събота вечерта. От 21,30 ч в Любляна стартира 1/8-финалът между двата отбора от европейското първенство.

В огромната зала словенците ще получат мощната подкрепа на сънародниците си. Сред публиката ще има и звездно присъствие. За волейболистите на родината си ще вика един от най-добрите европейски волейболисти Лука Дончич. 20-годишният словенец е крило на “Далас Маверикс” и бе избран за новобранец на годината в НБА.

В нашия лагер признаха, че публиката сигурно ще направи мача много тежък.

Статистиката до момента е в полза на българските волейболисти. В трите си мача срещу Словения те са постигнали победи, като дори не са дали възможност на съперника да спечели гейм. Последното 3:0 бе на европейското първенство в Полша преди 2 г.

Преди елиминационната фаза центърът Светослав Гоцев е на второ място в класирането по блокове. Той има 15. Лидер с един повече е италианецът Матео Пиано. Цветан Соколов е 6-и при реализаторите с 94 т.

 

 

Източник: https://www.24chasa.bg/

 


113031