Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нагласен сценарий >>...
Нагласен сценарий >> Всички директори в БНТ - след конкурс

Нагласен сценарий >> Всички директори в БНТ - след конкурсПрограмни директори след конкурс - това ще се случи наесен в БНТ, когато тръгват съответните конкурси. Единственото изключение ще е за ръководителя на новините - там щял да бъде назначаван вътрешен за телевизията човек.

Концепцията е на новия генерален директор Емил Кошлуков, а заради нея вече си тръгнаха Уляна Пръмова, шеф на дирекция “Информация”, Надя Костова, програмен директор на БНТ, и Геновева Момчева, която ръководи БНТ2 и БНТ4.

Неофициално Уляна Пръмова е разбрала за смяната ден преди това, когато се връща от отпуск. За нея уволнението не е изненадващо, тъй като тя два пъти си подава оставката пред Кошлуков. Принципната ѝ позиция е, че всеки ръководител трябва да има свободата да състави екипа си. Сега на нейното място е назначена Мариела Драголова, изпълнителен директор на актуалното публицистично предаване "Още от деня", което Кошлуков доскоро водеше.

Все още не се знае съдбата на "Стани богат". Телевизионната игра, за която Кошлуков обяви пред СЕМ, че е неизгодна за БНТ, макар да е най-рейтинговото предаване, в момента също е в отпуск. Решение дали ще остане на малкия екран, или ще бъде спряна, засега няма.

Със сигурност спортната игра "Спортисимо" обаче няма да се върне на екрана. Тя беше спряна заради нисък рейтинг още по времето на Каменаров с решение на Управителния съвет на БНТ.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ГЕРБ & ДПС почнаха "екзекуциите"! >> Емил Кошлуков уволни директора на новините в БНТ - Уляна Пръмова

Имотният рекордьор във властта ползва чуждо жилище


108527