Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Наглост! Гарантирана...
Наглост! Гарантирана и закриляна от ГЕРБ! >> Няма да бутат незаконните постройки на терасата на шефа на КПКОНПИ

Наглост! Гарантирана и закриляна от ГЕРБ! >> Няма да бутат незаконните постройки на терасата на шефа на КПКОНПИПомните ли Пламен Георгиев, председателя на Комисията за противодействие на корупцията? Той обаче беше забравил да декларира терасата си от 186 квадратни метра.

На тази тераса, която той твърдеше, че не е негова лична собственост, а се ползва от всички, той си беше построил навеси, барбекю, сауна. След административна проверка беше наредено на шефа на КПКОНПИ да събори два от навесите си, защото били незаконни.

Сега обаче изглежда, че Георгиев нямало да ги събаря и всичко му било точно всъщност. За това съобщи бТВ, която твърди, че въпреки че строителният контрол на "Слатина" е заявил, че барбекюто на първенеца срещу корупцията е незаконно - актът им е бил обезсилен.

Георгиев обжалва акта на администрацията, която твърди, че на покрива е строено без строителни книжа и над максимално позволената височина с около 1 метър. Директорът на "Общински строителен контрол" - арх. Влади Калинов - обаче решава въпреки това да обезсили акта на колегите си, тъй като той има последната дума. И така и става. Не е ясно обаче защо точно.

След като избухна скандалът, Пламен Георгиев не подаде оставка от поста си, както направиха редица други засегнати, ами само излезе в отпуска.

Пламен Георгиев.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Няма кой да ги накаже...! Освен съдбата...и ние. КОНПИ изпра всичко на Територията! (ОБНОВЕНА)

КПКОНПИ изпра всички в ”Апартаментгейт”

Пералнята КОНПИ-Р пере безотказно! Изпра Цветанов, Ангелкова, Цачева, Рашидов и компания!

Апелативният съд прекрати дело срещу Бисеров и осъди КПКОНПИ да му плати 51 900 лв.

Антикорупционната комисия проверява ръководителя на Спецпрокуратурата


 

104095