Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Наглостта на монопол...
Наглостта на монополистите няма граници!

Наглостта на монополистите няма граници!След прякото участие на Георги Георгиев – координатор на "ДНЕС" за район „Централен”, в предаване на БНТ 2 и излъчения репортаж по БНТ 1 за Гражданско Движение „ДНЕС”, в приемната ни в гр. Пловдив постъпиха два сходни сигнала.

Живеещите в няколко блока на ж.к. „Тракия” - гр. Пловдив са изградили самостоятелно и със 100% собствено финансиране цялостната отоплителна инсталация /отклонение от централен топлопровод, дворна мрежа, абонатни станции, разпределителна мрежа/, с разрешението на „Топлофикация – Юг”.

В приемната на „ДНЕС” – Пловдив са документите, от които е видно, че всичко това е направено още през 1992 г., на стойност 134000 лв. за блок с 21 апартамента. До този момент „Топлофикация” и приемника  – „EVN” използват НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО тази мрежа. Сега, когато искат да се откажат от техните услуги получават отказ. Живеещите мислят, че не е нормално да бъдат третирани на общо основание с останалите  клиенти, които използват ИЗГРАДЕНА ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ преносна мрежа!

Координационният съвет на „ДНЕС” – гр. Пловдив призовава, ако има и други такива случаи, потърпевшите да подадат информация в нашата приемна – ул. „Опълченска” 13. Доброволците-юристи на "ДНЕС" вече работят по казуса. 

 

11.07.2012 г. 


1269