Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Награда за корупция ...
Награда за корупция и слугинаж! >> Правителството изпрати Пламен Георгиев за консул във Валенсия

Награда за корупция и слугинаж! >> Правителството изпрати Пламен Георгиев за консул във ВаленсияПравителството назначи бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България във Валенсия на основание чл. 64, ал. 2 и чл. 63, ал. 5 от Закона за дипломатическата служба. Той заменя на поста Цветелин Цолов.

Решението е било взето на 9 август на закрито заседание. Информацията е публикувана в Правителствената информационна система.

Припомняме, че Георгиев подаде оставка като шеф на КПКОНПИ в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е изрядно, обяви тогава той. Дни, след като Пламен Георгиев бе освободен от КПКОНПИ, ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в Специализираната прокуратура. Назначението му бе от 1 август.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Доверието на мафията >> Неслучайно "спасиха" Пламен Георгиев. Той държи нещо ценно

Ново 20 >> Навесите на терасата на Пламен Георгиев все пак са незаконни

Само това оставаше! >> Слух в средите на юристите: Издигат Пламен Георгиев за шеф на спецпрокуратурата

Добре дошли в България – държавата на лоялните

 

 


 

 


109918